Zoals het klokje thuis tikt

  • 28 april 2016

Onderzoekers van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee) maakten samen met partners een analyse van verschillende vormen van ‘samenhuizen’ van ouders met volwassen kinderen. Ze gaan in op de uitdagingen en ze doen concrete aanbevelingen om dit te ondersteunen en te optimaliseren. Ze richten zich zowel tot het beleid, ontwerpers, gezinsbegeleiders als tot gezinnen zelf.

  • Deze resultaten verschijnen in het boek 'Zoals het klokje thuis tikt', onder redactie van Dirk Luyten, Kathleen Emmery en Eline Mechels, uitgegeven door Garant.

Onderzoekster en docente Miet Timmers ging, samen met studenten Gezinswetenschappen (Odisee), praten met een twintigtal families die al in een meergeneratiewoning wonen of die dat overwegen. Zij schreef een praktijkboek met concrete tips, over de herinrichting van de woning, de financiële kant, hoe zorgen voor elkaar… Ook hulpverleners die met woonvragen te maken krijgen, vinden er inspiratie in.

  • Het boek 'Generaties onder één dak. Succesvol samenwonen in een kangoeroe-, zorg en meergeneratiewoning’ verschijnt eveneens bij Garant.

Op vrijdag 13 mei stellen ze op een studiedag 'Zoals het klokje thuis tikt' deze twee publicaties voor en gaan ze in debat over de thematiek en de beleidsuitdagingen. Meer informatie kan je hier vinden.