Wendy de Pree

wendy de pree

Werkdomeinen

Jongeren
School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Straat: Dijleweg 29
Postcode: 2820 Gemeente: Rijmenam

Telefoon: 0032 (0)499 24 66 76
E-mail: info@leerpositiefdenken.be
Url: www.leerpositiefdenken.be

Maak kennis

Ik ben Wendy de Pree, ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut met een passie voor positieve psychologie en cognitieve therapie. Met de oprichting van mijn vzw Leer Positief Denken kwam dit allemaal samen.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen positief te leren denken. Daarvoor ontwikkelde ik een training positief denken voor de lagere school ('Eigen baas over je gedachten') en geef ik reeds jarenlang lezingen rond deze thema's. In mijn eigen praktijk begeleid ik reeds meer dan 20 jaar kinderen en hun ouders rond allerlei problemen. Daarnaast ben ik coördinator van de integratieve opleiding Psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen en geef ik les aan Hogeschool Thomas More.

Heel graag deel ik met jullie mijn enthousiasme, kennis en ervaring.

Omschrijving

Elke lezing kan ook online gegeven worden!

Nieuwe vorming in coronatijden:

 • Positief denken in tijden van corona

Het zijn al maandenlang onwerkelijke tijden en niemand weet wat er nog zal volgen. Met de donkere maanden voor de deur, wordt er bang uitgekeken naar de stijging van het aantal besmettingen. De feestdagen zullen een hele andere invulling krijgen en binnenshuis wordt het nog moeilijker om op een veilige manier sociaal contact te houden met onze familie en vrienden. Geen prettige vooruitzichten en niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden bij de continue stroom van negatief nieuws.

Dringend tijd dus voor een portie positiviteit! Tijdens deze lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken welke invloed de huidige coronacrisis heeft op ons mentaal welzijn en wat je zelf kunt doen om positief in het leven te (blijven) staan. Want al hebben we geen invloed op wat het virus doet, we kunnen zelf wel heel wat doen om hier mee om te gaan. Je gaat naar huis met een heleboel positieve, praktische tips die je helpen om aan de slag te gaan.

Andere vormingen:

 • Eigen baas over je gedachten: leer je kind/tiener positief denken

Lezing voor ouders/leerkrachten van kinderen van de lagere of middelbare school.

Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je kind kunt leren.  

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. Als ouder ben je een belangrijk model voor je kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan. 

Je leert hoe je je kind kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

 • Eigen baas over je gedachten: leer positief denken

Lezing voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Tijdens deze lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit zelf kunt leren.

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Een positieve instelling maakt gelukkiger. Optimisten zijn succesvoller op het werk. Ze maken makkelijker vrienden en hebben vaak een betere liefdesrelatie. Optimisten zijn ook gezonder: ze zijn minder vaak ziek en leven langer.

Zeker de moeite waard dus om te werken aan een positieve houding. Optimisme zit voor een deel in je genen maar een groot stuk heb je zelf in de hand: daar gaat deze lezing over! Je gaat naar huis met een heleboel praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

 •  'Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels'.
  Van ‘druk, druk, druk’ naar ‘rust, regelmaat en prioriteiten’. Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels. In een wereld vol schermpjes, overvolle agenda’s en hoge verwachtingen raken steeds meer ouders en kinderen overspoeld door alle prikkels. Tijdens deze infoavond wordt er gekeken wat de invloed van de veranderende maatschappij is op het welzijn van je kind. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je wat je als ouder kunt doen om het hoofd van je kind tot rust te brengen. Je gaat naar huis met praktisch tips voor meer zelfzorg en draagkracht.
   
 • ‘Ik ben dubbel dubbel bang’
  Van ‘bang voor de heks van Sneeuwwitje’ tot ‘niet kunnen slapen uit angst dat er een IS-strijder aan je bed komt’; angst komt in vele vormen en formaten. Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om je angstige kind te steunen.

Kostprijs

Tarief: 375 euro per avond + vervoer 

Regio

Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg