Week van de groeilamp: Groot worden, dat gaat niet vanzelf

Jaarlijks laten we tijdens de Week van Groeilamp het licht extra schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf. In samenwerking met de Gezinsbond en VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang) zetten we ouders, familie en opvoeders in de spotlights. Zij verdienen die aandacht omdat zij elke dag een veilige omgeving proberen te creëren voor kinderen en jongeren.

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren weet dat opvoeden soms gepaard gaat met moeilijke momenten. Momenten van twijfel en ongerustheid. Er is geen licht zonder schaduw. En dat is helemaal oké. Er bestaan veel plaatsen waar je dan als opvoeder terecht kan. Ook die plaatsen zetten we graag in de kijker.

Met de jaarlijkse Week van de Groeilamp willen we ook het belang van een netwerk (village) benadrukken. Alle ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar, wat zorgt voor (h)erkenning en steun. 

“Tijdens de Week van de Groeilamp willen we opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maken. Het is een proces van topdagen en dagen waarop het wat minder gaat. Dat is helemaal oké.”
(Kirsten De Saeger, medewerker Opgroeien | EXPOO )

Wat maakt de Week van de Groeilamp zo bijzonder? Bekijk hier het filmpje van Opgroeien en partners Gezinsbond en VCOK

logo zonder datum