Website Stoptienerpooiers gelanceerd

  • 17 januari 2017

Child Focus lanceert de website www.stoptienerpooiers.be en de campagne ‘Laat je niet pakken’ om tienerpooiers te stoppen en te voorkomen dat jongeren slachtoffer worden. De boodschap is duidelijk: tienerpooiers zijn mensenhandelaars die jongeren uitbuiten in de prostitutie. De jongeren zelf maar ook iedereen die hen omringt moeten dit weten. Ze moeten ook weten dat ze er niet alleen voor staan, en dat gepaste hulp en bijstand voor hen beschikbaar en toegankelijk is.

De website richt zich met aangepaste boodschappen op drie doelgroepen. Eerst en vooral op de jongeren zelf, verder op ouders en vertrouwenspersonen, ten slotte op leerkrachten en hulpverleners. 
Je vindt er ook de affiche, postkaart en campagnefilm, naast twee op reële verhalen gebaseerde nagespeelde getuigenissen van een slachtoffer en van een ouder.

Zowel de site als de campagnespot worden door het agentschap Jongerenwelzijn gefinancierd en worden via sociale media gepromoot. Daarnaast worden affiches verdeeld in de middelbare scholen. Child Focus-vrijwilligers verspreiden postkaarten in zeven Vlaamse steden, meer bepaald op hotspots die mogelijk door daders en slachtoffers gefrequenteerd worden (zoals nachtwinkels, snackbars, seksshops, hotels, discotheken en clubs).

Ten slotte zullen op de contactadvertentiepagina van Het Laatste Nieuws en op sites die erotische afspraken faciliteren advertenties en banners verschijnen die potentiële prostitutieklanten erop wijzen dat prostitutie met of door minderjarigen illegaal en strafbaar is.