Vijf-daagse ' Opleiding tot interne M.IS.C.-begeleider'

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Deze opleiding gaat door op 11 en 25 maart, 6 en 27 mei, 26 augustus(terugkomdag).

In 1996 werd het M.I.S.C.-concept van Prof. P. Klein in België geïntroduceerd. Ondertussen heeft het langzaam maar zeker bij onthaalouders, in kinderdagverblijven ... ingang gevonden en zijn nut bewezen. Mensen die vanuit het M.I.S.C.-concept omgaan met jonge kinderen vertellen dat het hen bewuster heeft gemaakt van hun werk en, dit is minstens zo belangrijk, dat het hen veel vreugde in hun werk bezorgt.

M.I.S.C. verschilt in essentie van de meeste andere methodes die we kennen en gebruiken in de begeleiding van kinderen. Meestal gaat de aandacht naar ‘het leren kennen van het kind’. M.I.S.C. vertrekt daarentegen van het ‘leren kennen van de interactie tussen de kinderen en hun begeleiders’. Onderzoekers gaan ondertussen allemaal akkoord met de gedachte dat het kind ontwikkelt in interactie met zijn omgeving.

Programma:

De 6 hoofdstukken van het werkboek ‘ontwikkelen doe je samen’. (1 x 6 uren en 4 x 4 uren):
- De basis van ontwikkeling
- Verbinding maken
- Ontwikkeling stimuleren
- Emotie en taal
- Spel en ontwikkeling
- Elementen die ook meespelen

Een aanvangstraining tot videocoaching (4 x 2 uren). Hierbij wordt gebruik gemaakt van korte videofragmenten van de deelnemers zelf.

Organisator

CeSMOO

Voor wie

Professionals

Locatie

Ontmoetingscentrum Linden, Korenbloemstraat 12, 3210 Linden

Prijs

270 euro( (materialen, broodjes, pauzedranken, werkboek inbegrepen)

Inschrijven? Klik hier

Inschrijven via mail@CeSMOO.be of door het opsturen van het ingevulde inschrijvingsformulier naar CeSMOO, Broekstraat 64 te 3210 Lubbeek

Meer informatie