VCOK vzw

vcok

Organisatie

VCOK vzw

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

Zwangerschap
Baby's, peuters en kleuters
Lagere school
Jongeren
Gedrag en welzijn
School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Contactpersoon: Sofie De Schinckel
Straat: Raas Van Gaverestraat 67a
Postcode: 9000   Gemeente: Gent

Telefoon: 0032 (0) 9 232 47 36
E-mail: sofie.de.schinckel@vcok.be
Url: http://www.vcok.be/opvoeden2.aspx?url=voororganisatoren
Facebook: https://www.facebook.com/VCOK-vzw-339273022825094/

Over de spreker

VCOK - Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang heeft een ruim vormingsaanbod van korte sessies, workshops en lezingen over het opvoeden thuis en in groep van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. De inhoud van de vorming sluit aan bij de kleine en grote vragen over opvoeding van vaders en moeders, toekomstige ouders, grootouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Omschrijving

Voor elk wat wils

Veilige hechting, babygebaren, peuterpuberteit, positief opvoeden, communiceren met kinderen, assertiviteit en weerbaarheid, ouders die apart gaan wonen en de manier waarop dat leven van kinderen verandert, cyberpesten, communiceren met pubers, leefwereld en experimenteergedrag van jongeren, generatieverschillen in de opvoeding, zorg dragen voor jezelf als ouder/opvoeder, relaxatie bij kinderen, ...

Het programma kent een duidelijke ordening. Het vormingsprogramma is geordend volgens de leeftijd van de kinderen: opvoeden baby's en peuters, opvoeden 3-12 jaar, opvoeden jongeren 12+.

Daarnaast bieden wij ook een waaier aan van algemene opvoedingsthema's en pedagogische inspiratiebronnen. Bovendien programmeren we ook vorming over het thema diversiteit, ontmoeten en ouderbetrokkenheid. Het volledige VCOK aanbod vind je terug in onze programmabrochure op de VCOK website.

Deskundige begeleiders

De VCOK vormingen worden begeleid door deskundigen in hun vak en ervaren in het werken met groepen. De vormingen zijn interactief opgebouwd en bieden de deelnemers de ruimte om anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Heb je nog vragen over de thema's die wij aanbieden of over onze manier van werken? Neem gerust contact op met ons.

Kostprijs

200 € avond of halve dag + verplaatsingsonkosten vanuit standplaats Gent

Regio

Antwerpen
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Vlaanderen
West-Vlaanderen