Uitnodiging: focusgroep ondersteuning van gezinnen na relatiebreuk

  • 19 december 2018

In het kader van een onderzoek van de Arteveldehogeschool  wordt een koffer ontwikkeld met daarin informatie over verschillende dimensies van het ouderschap en gezinsleven na een relatiebreuk én concrete tools zoals reflectiekaarten rond verschillende dimensies (juridisch, praktisch, zelfzorg, co-ouderschap, communicatie, …).

Toegankelijkheid van informatie en toeleiding naar bestaande hulp- en dienstverlening vormen basisprincipes  van de koffer. De koffer geeft zowel een luik voor professionals, ouders, kinderen/jongeren als grootouders. Meer lezen over het project kan via op de projectwebsite: http://www.samenopvoeden.be/relatiebreuk/  

We zoeken in deze fase professionals die tijdens een focusgroep feedback willen geven op het prototype van de uitgewerkte inhoud van de koffer.
In de focusgroep zal ook het projectidee van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen met betrekking tot het maken van een handreiking voor intermediairen bij ondersteuning van kinderen, ouders en netwerk bij schieding en daaropvolgende gezinstransities toegelicht en besproken worden. 

Praktisch: 

We organiseren de focusgroep op 2 plaatsen:: in Gent ( Artevelde Hogeschool) op 19 februari en in Brussel ( Kind en Gezin, Hallepoortlaan) op 22 februari telkens van 9uur tot 13u.
We hebben jouw input en ervaring nodig! Geef een seintje aan info@expoo.be of je er kunt bij zijn.

Meer lezen over scheiding