Start labo Online aanbod in een Huis van het Kind

  • 19 november 2019

EXPOO is op zoek naar Huizen van het Kind die willen deelnemen aan een labo waar we samen onderzoeken welk online aanbod opvoedingsondersteuning voor gezinnen bijdraagt aan de doelstellingen van de Huizen van het Kind. Met dit labo willen we experimenteren met online zelftools, modules en aanbod. Om vervolgens de ervaringen vast te leggen in een draaiboek of toolwijzer.

Elk Huis van een Kind kan deelnemen aan ons labo, grote of kleine Huizen. Je hoeft geen voorkennis te hebben van online ondersteuning. Wel interesse en goesting om aan de slag te gaan. Wie wil experimenteren met online zelftools, zelfondersteuningsmodules, blended aanbod…? Hoe vullen deze de fysieke dienstverlening aan? Op welke manier bewaken we de kwaliteit? Zijn deze tools laagdrempelig genoeg? Zijn ze gebruiksvriendelijk, afgestemd op noden en behoeftes van de doelgroep, technisch en deontologisch betrouwbaar? Alle ervaringen willen we vastleggen en vertalen in een toolwijzer, die een overzicht biedt van de tools en modules waarmee geëxperimenteerd werd.

Niet vertrouwd met deze vorm van dienstverlening? Geen nood, we ondersteunen jou en maken je wegwijs tijdens onze eerste labosessie op 31 maart. Na een actieve sessie tekenen we op dat moment de verdere contouren van het labo uit, rekening houdend met jullie noden en tijd. 

Heb je zin om mee te experimenteren? Reageer dan vóór 10 januari 2020. Stel je kort voor in een mail naar sofie.eerlings@expoo.be. Wie zal jullie Huis vertegenwoordigen? Heb je al ervaring met online aanbod? Waarom wil je deelnemen? 

Nog vragen of twijfels om in te schrijven, neem dan zeker eens contact op met Sofie Eerlings via +32479553565 of sofie.eerlings@expoo.be

Het eerste labo vindt plaats op 31 maart van 9u30 tot 13u in de lokalen van de Academie, Hallepoortlaan 27 1060 Brussel.