Sabine Plamper

Met inspirerende lezingen en workshops laat Atelier in een koffer zien dat kinderen van nature onderzoekers zijn en waarom creativiteit van groot belang is voor de hele ontwikkeling van een kind. De lezing richt zich met aansprekende fotos en praktische tips aan volwassenen die op het gebied van creativiteit op zoek zijn naar inspiratie en visie.

Sabine Plamper

Sabine Plamper

Organisatie

Atelier in een Koffer

Talen

Nederlands
Engels
Andere taal/talen: Duits

Werkdomeinen

- Baby's,peuters & kleuters 
- Lagere school 
- Gezondheid & ontwikkeling ( gezonde voeding, roken, drugs, hersenontwikkeling,…) 
- Brede leefomgeving (diversiteit, milieu, migratie, kinderrechten, wereldburgerschap,...)

Contactgegevens

Celebesstraat 80, Amsterdam, Nederland
Telefoonnummer: +31618406121
Mailadres: sabine@atelierineenkoffer.nl
Twitter: https://twitter.com/Atelierkoffer
Facebook: https://www.facebook.com/Atelier.in.een.koffer 
LikedIn: https://www.linkedin.com/in/sabine-plamper-8a439524/ 
Website: www.atelierineenkoffer.nl

 

Over de spreker

Sabine Plamper (1972) is cultuur-pedagoge en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het werken met jonge kinderen in ateliers. Ze werkte onder andere vijf jaar als ‘atelierista’ bij Kindercentrum De Platanen in Amsterdam in samenwerking met Stichting Pedagogiekontwikkeling. In 2009 woonde ze in Berlijn en kwam daar in contact met een aantal vernieuwende kunst-pedagogsiche projecten. Sabine Plamper ontwikkelde de afgelopen jaren haar eigen visie op een haalbare creativiteitsontwikkeling. Dit staat uitgebreid beschreven in het boek ‘Begrijpen met je handen’ dat ze 2012 samen met Annet Weterings maakte.

Samen met Titia Sprey heeft ze in 2010 Atelier in een Koffer opgericht. Titia Sprey is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen in opdracht. Zij is als atelier-pedagoge gespecialiseerd in het begeleiden van (jonge) kinderen in ateliers, uitgaande van de competenties van kinderen. Atelier in een Koffer geeft graag lezingen en trainingen over creativiteit en kinderen.

Omschrijving

Met inspirerende lezingen en workshops laat Atelier in een koffer zien dat kinderen van nature onderzoekers zijn en waarom creativiteit van groot belang is voor de hele ontwikkeling van een kind. De lezing richt zich met aansprekende fotos en praktische tips aan volwassenen die op het gebied van creativiteit op zoek zijn naar inspiratie en visie. Er wordt ingegaan op het begrip creativiteit, waarbij recent hersenonderzoek wordt aangehaald, maar ook het fenomeen 'flow'. Tevens komt het belang van gelijkwaardige communicatie en interactie ter sprake. Niet belerend maar vaak verrassend door een aantal mooie eye-openers. De lezing kan een extra verdiepend karakter krijgen door de combinatie met een praktijkgedeelte. Dit kan –naar wens– variëren van opdrachten met pen en papier tot het aan de slag gaan in een mobiel atelier.

 

Reageer op dit sprekersprofiel

10 + 7 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.

Kostprijs

Prijzen op aanvraag. Ter indicatie, een studiedag kost ongeveer € 1950.

Regio

Internationaal

Vlaanderen