Radio EXPOO - Ontmoeting en sociale cohesie - 16 oktober

Een kop koffie, op een plek waar ouders en kinderen elkaar ontmoeten, praten en spelen. Het lijkt eenvoudig en toch schuilt er zoveel meer achter laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten. Ze verbinden mensen en versterken de sociale cohesie. Voor de kinderen zijn er extra ontwikkelingskansen.
In deze uitzending praatten we met onze centrale gast over het kader voor een spel- en ontmoetingsruimte. Verhalen uit de praktijk willen je inspireren om zelf in actie te schieten. Want zo'n plek voor elk gezin in Vlaanderen en Brussel dichtbij huis, dat zou mooi zijn!

Aan het woord in deze uitzending

Katleen  Poppe: centrale gasten van deze uitzending, coördinator van Inloopteam SAMIK in Antwerpen, en Peggy Peeters, coach van de Speelvijver

Rudy Vandenborre: is één van de pioniers rond spel- en ontmoetingsruimtes in Vlaanderen en Brussel. Hij stond mee aan de wieg van de werking van de ontmoetingsplaatsen De Speelbrug en speelOdroom (geïnspireerd op de Franse maisons vertes). Rudy is auteur van o.a. het boek 'Van aanraakbaarheid rijk' en het gedicht 'Eerst', een vertelboek voor volwassenen samen met kinderen.

Nadja Van Bocxlaer: Speelhuis Huppel in Sint-Niklaas vertelt over de cruciale rol bij ontmoeting van de onthaalmedewerker.

Freya Geinger: verbonden aan de KOALA werking en ervaringsdeskundige Maria van de Vierdewereldgroep in Aalst. In beide werkingen speelt ontmoeting een belangrijke rol, en wordt er extra inspanningen gedaan om kwetsbare gezinnen te bereiken.

Kolet Janssen: is reeds 12 jaar vrijwilliger bij SpeelOdroom Leuven. Zij ontvangt symbolisch 'de Pluim van de week' in naam van alle vrijwilligers die zich al jaren engageren in de spel- en ontmoetingsruimtes. 

 

Lees meer over ontmoeting

Herbeluister

Logo radio expoo def.jpg

In samenwerking met

radio quindo