Prikkeldag Huizen van het Kind en Kinderopvang op 12 maart

  • 16 januari 2019

In aanloop naar Dag van de Zorg op zondag 17 maart worden een week lang activiteiten georganiseerd rond het thema 'brein'.
Van maandag 11 tot en met zondag 17 maart 2019 staat elke dag een ander aspect van het thema in de kijker, over alle leeftijden heen. Van een gezonde geest in een gezond lichaam tot dementie en Alzheimer, van de hersenontwikkeling van kinderen en jongeren tot mental health.

Op dinsdag 12 maart 2019 staat het jonge brein centraal. Dan organiseert vzw Dag van de Zorg samen met alle kinderopvangkoepels en met Kind & Gezin een Prikkeldag Kinderopvang & Huizen van het Kind.
De kinderjaren zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het brein. De kinderopvang en Huizen van het Kind spelen hierin een belangrijke rol. De Prikkeldag is een unieke kans om jullie pedagogische aanpak in de verf te zetten en te tonen hoe waardevol de Kinderopvang en Huizen van het Kind kunnen zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het jonge brein verdient terecht aandacht tijdens de Week van de Zorg. Met de centrale vraag: hoe kunnen wij het jonge brein stimuleren en prikkelen?

Organiseer als kinderopvang of Huis van het Kind iets leuks op die dag! Nodig buren, (groot)ouders en geïnteresseerden uit voor een blik achter de schermen. 
Muziek, spelmateriaal, voorlezen, knutselen, samen koken, op ontdekking in de natuur of in de stad: iedereen kan op zijn manier in beeld brengen hoe de kinderen elke dag opnieuw uitgedaagd en geprikkeld worden.
Werk je met baby’s, peuters, kinderen of jongeren, ben je een kleine of grote organisatie, ligt je locatie in de stad of op het platteland: in al deze diversiteit werken de Huizen van het Kind en kinderopvang elke dag aan kwaliteitsvolle ontwikkelingskansen voor elk kind. 

Inschrijven voor de Prikkeldag kan tot 15 februari. Deelname op 12 maart is volledig gratis. Dag van de Zorg vzw voorziet ondersteunend communicatiemateriaal: een affiche, een flyer die kan gepersonaliseerd worden, een Facebook-banner en een email-handtekening. Alle deelnemers worden opgelijst op de website van Dag van de Zorg en worden opgenomen in een handige Prikkeldagkaart van Vlaanderen.

Aarzel niet en schrijf je organisatie vandaag nog in.