Persbericht Week van de Opvoeding 2017

  • 10 mei 2017

ExpooPersbericht

9 mei 2017

Week van de Opvoeding

16 tot 23 mei 2017

 

Van 16 tot en met 23 mei wordt voor de dertiende keer de Week van de Opvoeding georganiseerd.

Dit jaar moedigen we gezinnen, opvoeders, ouders, kinderen en jongeren aan om samen te lachen, huilen, praten en eten. Want opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Grappige en fijne momenten delen met elkaar, maar ook kunnen tonen wat je raakte, wat je boos, verdrietig of boos maakt. Want samen praten over emoties werkt verbindend. Het zorgt voor een veilig nest waar iedereen zich gehoord en gerespecteerd kan voelen.

Onze campagnefilm 'Wat als een gewone tafel iets bijzonders wordt' brengt deze boodschap prachtig in beeld. De tafel als plek waar gezinnen elkaar ontmoeten, waar emoties gedeeld worden, waar iedereen zichzelf mag zijn. Op dinsdag 16 mei wordt de film gelanceerd op onze eigen website, Facebook, Twitter en Instagram account en gedeeld door onze partners, ambassadeurs en al wie de Week van de Opvoeding een warm hart toedraagt!

Minister van Welzijn, Volksgezondheid en gezin Jo Vandeurzen kijkt op dinsdag 16 mei om 11u in het Huis van het Kind Beersel naar de campagnefilm en beleeft mee hoe de Week van de Opvoeding vorm krijgt in het werkveld. Die dag ontvangen al onze perscontacten ook de link naar de film.

Tijdens de Week van de Opvoeding worden in Vlaanderen en Brussel talloze activiteiten georganiseerd die het thema tot leven brengen: theater, kus- en knuffelzones, gevoelskaartjes, een park vol gevoelens, lachyoga,… Breng jouw artikel tot leven met pakkende beelden en een interessante quote en ga langs op een activiteit! We selecteerden voor jou een lijst met organisaties en voorzieningen die de pers te woord willen staan.

Ook onze bloggers zorgen tijdens deze Week voor inspirerende lectuur:

  • Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris
  • Luc Deneffe, directeur bij De Wissel vzw, een overkoepeling van verschillende initiatieven binnen en buiten de bijzondere jeugdbijstand 
  • Robert Accoe, oprichter De Kruiskenshoeve, kleinschalige time-out locatie voor jongeren
  • Bé Stokx, mama van Tiemen en Maren, die geboren werd met het syndroom van Down, en auteur van de blog https://durvendromendenkendoen.wordpress.com/
  • Sandra Vrijdags, mama van elf kinderen en auteur van de blog http://gekwek.blogspot.be/
  • Pieter Declercq en Dimitri Desender, die vaders willen inspireren om het goed en misschien nog beter te doen via hun blog www.vaderklap.be

EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse Overheid, coördineert de jaarlijkse Week van de Opvoeding.

Samen met onze partners Kind en Gezin, Klasse, Gezinsbond, VBJK/VCOK, ViGeZ, VVSG, de Opvoedingslijn, Iedereen Leest, de Ambrassade en de Provincies zetten we op deze manier opvoeden in een positief daglicht. De ambassadeurs en de vele lokale organisaties dragen deze boodschap enthousiast verder uit. Met de button voor alle medewerkers tonen ze hun betrokkenheid bij de Week.

Achtergrondinformatie en duiding vind je in onze digitale persmap.

Contact: EXPOO, Annelies Bergmans
annelies.bergmans@expoo.be
02 533 13 43

0496 57 58 96
EXPOO, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel