Ouders op de planken

  • 1 augustus 2016

VCOK en Welzijnsschakels West-Vlaanderen hebben, met steun van de provincie, het project Ouders op de Planken gerealiseerd. Een combinatie van inspringtheater en een ontmoetingsmoment lieten moeders en vaders, die uitsluiting ervaren door armoede, toe om op een ongedwongen manier te spreken over opvoeden. 

'Emma' is een theaterstuk over dagelijks opvoeden in een gezin met jonge kinderen. Het publiek mag ook inspringen en zelf meedoen. Acteurs en ouders maken samen de voorstelling. Spelen, nadenken, uitproberen, praten en lachen is het motto. Een diversiteit aan opvattingen wordt gewaardeerd en de werkvorm is participatief en interactief. Ontmoetingsmoment voor moeders en vaders. Het inspringtheater kan heel wat vragen losmaken bij de ouders: alledaagse en minder alledaagse, soms kleine en dan weer grote vragen. De ontmoetingsmomenten geven de mogelijkheid om met die vragen verder te werken. Het aanbod sluit aan bij dagelijkse opvoedingservaringen van de moeders en vaders.

De Welzijnsschakels van Ieper, Roeselare, Ingelmunster, Staden, Brugge en Kortemark organiseerden dit aanbod onder begeleiding van het VCOK, in het voorjaar van 2016. En het werd een succes!

Interesse om dit ook in jouw gemeente te organiseren? Neem contact op met Katelijne De Brabandere: katelijne.de.brabandere@vcok.be