Oproep respondenten voor onderzoek 'Opgroeien met gemengde roots'

  • 29 januari 2021

Het onderzoeksproject 'Opgroeien met gemengde roots in Vlaanderen en Nederland' wil meer inzicht krijgen in de leef- en belevingswereld van jongeren met een gemengde achtergrond en de ouders die instaan voor hun opvoeding. 

Voor het project, waar EXPOO en Opgroeien deel uitmaken van de stuurgroep, is men op zoek naar ouders en jongeren die willen meewerken. 

Welke ouders kunnen reageren?

  • Ouders van jongeren van 12 tot 18 jaar. Hun kinderen zijn geboren en opgegroeid in Vlaanderen, Brussel of Nederland en hebben een gemengde achtergrond (één van de ouders is wit, de andere ouder van kleur of met een niet-Westerse achtergrond). Ouders die zich hierin herkennen kunnen deelnemen, ongeacht de rol die de andere ouder in het dagelijks leven opneemt.
  • Deelnemen aan het onderzoek houdt in dat je gedurende een periode van enkele weken een dagboekopdracht uitvoert. Daarna neem je deel aan een groepsgesprek. Er is een kleine vergoeding voorzien voor deelname aan het onderzoek. Bij deelname wordt anonimiteit verzekerd.

Welke jongeren kunnen reageren?

  • Jongeren van 12 tot 18 jaar, geboren en opgegroeid in Vlaanderen, Brussel of Nederland en met een gemengde achtergrond (één van de ouders is wit, de andere ouder van kleur of met een niet-Westerse achtergrond).
  • Deelnemen aan het onderzoek houdt in dat je gedurende een periode van enkele weken een foto-opdracht uitvoert. Na afloop van die periode neem je deel aan een interview.

Informatie en aanmelding

Wil je bijkomende informatie over dit onderzoek? Of herken je jezelf in de doelgroep en wil je deelnemen aan het onderzoek? Neem dan contact op met Dr. Reinhilde Pulinx,Expertisecentrum Inclusive Society, UCLL,reinhilde.pulinx@ucll.be