Nieuwe kinderrechtencommissaris gezocht

  • 25 januari 2019

Bruno Vanobbergen was tien jaar lang een gedreven kinderrechtencommissaris. Hij bracht belangrijke thema’s voor kinderen en jongeren onder de aandacht en trok Vlaanderen rond om kinderrechten uit te dragen. Vanaf 1 maart 2019 wordt hij algemeen directeur van het Vlaamse Agentschap Opgroeien.

In opvolging zoekt het Vlaams Kinderrechtencommissariaat een gedreven kinderrechtencommissaris met ervaring op het vlak van kinderrechten en/of mensenrechten, in communiceren met kinderen, ouders en professionals en in het leiden van een organisatie. De vacature kan je hier bekijken.

De kinderrechtencommissaris wordt fulltime aangesteld voor een termijn van zes jaar. Na evaluatie kan zijn mandaat eenmalig verlengd worden met zes jaar. Solliciteren kan ten laatste tot 17 februari 2019.

Op donderdag 21 februari 2019 nodigt het kinderrechtencommissariaat uit om afscheid te nemen van huidig kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Dit vindt plaats om 14 u in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Kristel Verbeke is gastvrouw. Verwacht je aan gevarieerde bijdragen door jongeren en volwassenen. Inschrijven is noodzakelijk.