Niels Roelant

Niels Roelant.jpg

Organisatie

Groepspraktijk The Mind Academy

Talen

Nederlands/Engels

Werkdomeinen

  • Lagere school
  •  Gedrag en welzijn(emotionele ontwikkeling, pesten, vriendschappen, relaties, ...)
  •  School & vrije tijd ( schoolloopbaan, gamen, internet, …)

Contactgegevens

Locatie: Begonialei 9, 2107 Merksem

Telefoonnummer: 0494881426

E-mailadres: spelcounseling.niels@hotmail.com

Facebook: spelcounseling Niels

Website: www.groepspraktijkthemindacademy.be

 

Over de spreker

Als kind speelde ik vroeger heel graag. Deze hobby bleef ik waarderen als animator, hoofdanimator en instructor in het jeugdwerk. Na mijn studies van bachelor psychologie ben ik dan ook professioneel in het jeugdwerk beland als pedagogisch medewerker voor speelpleinen, jeugdvakanties en vormingen.

Ik ben me sindsdien blijven vormen en bijscholen, waaronder een workshop “De kracht van kinderspel”. Ik werd hierdoor zo begeesterd dat ik heel graag het postgraduaat client-centered spelcounseling wilde volgen. In 2017 rondde ik als eerste man deze opleiding af. Momenteel werk ik als gezinsbegeleider en spelcounselor bij enkele ckg’s. Daarnaast ben ik zelfstandige in bijberoep in een groepspraktijk te Merksem waar ik spelcounseling, huiswerkbegeleiding en ouder-kindtraining aanbied. Zo begeleid ik reeds heel wat kinderen en hun gezin om hen bij te staan bij uiteenlopende moeilijkheden.

Omschrijving

Het thema dat me het meeste aanspreekt is spel en spelen. Wat is spel? Waarom spelen we en waarom is het zo belangrijk? Hoe kan je het gebruiken? Wat is het verschil tussen thuis samen met je kind spelen en spelcounseling of speltherapie?

Daarnaast geef ik ook graag vorming over hoe omgaan met kinderen, hun ontwikkeling, hun gedrag,...

Aan de hand van een PowerPoint combineer ik steeds een beetje theorie met heel wat praktijkvoorbeelden, oefeningen, discussies,...  Na de workshop of vorming wordt deze PowerPoint met de nodige documentatie  ook steeds doorgestuurd naar de organisator en de deelnemers.

Kostprijs

Prijs: 150 - 200 euro