Naïma Lafrarchi

Lafrarchi

Organisatie

Onderwijs en opvoeding 

Talen

Nederlands
Frans
Engels
Arabisch
Andere taal/talen: Marokkaans / Arabisch

Werkdomeinen

Secundair onderwijs en lager onderwijs
Jongeren
Gedrag en welzijn
Ouderschap & opvoeding 

Contactgegevens

Telefoon: 0484 93 56 65
E-mailadres: lafrarchi@gmail.com

 

Over de spreker

Naïma Lafrarchi is juriste en onderwijskundige, daarnaast is zij bijzondere leermeester islam.
Zij deed onderzoek naar levensbeschouwelijke opvoedidealen van moslimouders en -jongeren. In december 2015 verscheen het boek 'Jong met een hart voor familie' waarin onder andere haar onderzoek bij Vlaamse moslimjongeren is opgenomen.
Zij was verbonden als praktijklector aan de masteropleiding Islamitische Theologie en Godsdienstwetenschappen (KU Leuven). Daarnaast was zij projectbegeleidster en onderzoekster bij Odisee. Zij heeft bijkomend meer dan 10 jaar ervaring als bijzondere leermeester.

Op 6 december 2017 verscheen haar eerst boek 'Maakt religie een verschil? Islamitische pedagogie beter begrijpen' bij Acco.

Omschrijving

De vormingen worden zowel aanbod- als vraaggericht aangeboden. Samen zoeken we naar een format die het best geschikt is voor de beoogde doelgroep binnen de organisatie. Naast vormingen kunnen workshops, lezingen, panelgesprekken worden verzorgd, alsook treed ik op als moderator tijdens een studiedag of andere activiteit. 

Diversiteit is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Door de combinatie van mijn eigen achtergrond en de zowel academische als praktijkgerichte ervaring krijgen de vormingen, panelgesprekken, workshops... een extra dimensie. We kunnen indien gevraagd dieper in gaan op bepaalde actuele vragen. De actieve werkvormen laten toe om op een diepgaandere wijze in dialoog te gaan, waar de transformatieve kracht als hefboom wordt gehanteerd.

Haar expertisevelden zijn levensbeschouwing en opvoeding, identiteitsontwikkeling bij jongeren en ouders, multiculturele en - religieuze dynamieken binnen gezinnen en samenleving, interlevensbeschouwelijk dialoog / competenties, ...

Regio

Brussel
Heel Vlaanderen