Miriam Perrone

Miriam Perrone

Organisatie

Assodem - autisme coaching en consultancy

Werkdomeinen

Lagere school
Jongeren
Kinderen met specifieke behoeften
School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeden
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Straat: Lariksenstraat 46
Postcode: 3530   Gemeente: Houthalen

Telefoon: 0032 (0)479 80 21 62
E-mail: mp.assodem@gmail.com
Linkedin: http://be.linkedin.com/in/miriamperrone
Url: www.assodem-auticoaching.weebly.com

Omschrijving

 •  glASShelder: glASShelder is een lezing over autisme. Hierin geef ik antwoord op de vraag waarom autisme meer en meer voorkomt. Of lijkt dat alleen maar zo? Is iedereen eigenlijk een beetje autistisch? Of toch niet? Hoe werkt een autistisch brein? En hoe functioneert het niet? Ook is er mogelijkheid om vragen te stellen. Alles wordt op een zeer toegankelijke manier uitgelegd, met veel concrete voorbeelden uit verschillende leefwerelden (kinderen, volwassenen, schoolcontext, werkvloer,...) Doelpubliek: Iedereen! Of je nu iemand met autisme bent, iemand met autisme kent of gewoon meer wilt weten.
   
 • Iemand met autisme in mijn team. Help? of Hoera! ?: deze lezing/vorming zal zich toespitsen op hoe men op een aangename manier kan werken met mensen met ASS. Er wordt ingezoomd op enkele belangrijke aspecten van autisme, die hun effect hebben op de werkvloer. Bij elk van deze aspecten worden bovendien concrete en haalbare tips gegeven voor alle betrokkenen. D.w.z. voor de aanwezigen die zelf gediagnosticeerd zijn met ASS, alsook voor de werkgever en collega's van deze personen en eventueel andere betrokkenen. U mag een heldere, in het Nederlands verstaanbare uitleg verwachten die voor iedereen toegankelijk is. Enkele filmfragmenten worden gebruikt om een aantal dingen levendiger voor te stellen. Daarnaast zullen ook foto's en anekdotes sommige zaken kunnen verduidelijken.
   
 • ASS op reis: vorming met workshop rond autisme op reis. Waar rekening mee houden en hoe doe je dat dan concreet?
  Deel 1: uitleg over autisme (theoretisch kader) 
  Deel 2: workshop: de deelnemers gaan samen concreet aan de slag en bedenken concrete manieren om ervoor te zorgen dat op reis gaan met iemand met autisme voor de persoon met autisme zelf én voor degenen die met hem reizen, een aangename vakantie wordt!
   
 • Lezing 'op maat': alle thema's kunnen uitgewerkt worden! U vraagt, wij draaien.

Kostprijs

Te bespreken

Regio

Antwerpen
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Internationaal
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Vlaanderen
West-Vlaanderen