Miet Timmers

Miet Timmers

Organisatie

Generatielink

Werkdomeinen

Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Pontweg 155
9310 Herdersem

Tel: +32 (0) 479 76 43 99
E-mail: mtimmers@generatielink.be
Linkedin: https://www.linkedin.com/profile/view?id=52517992&trk=hp-identity-name
Url: www.generatielink.be

Omschrijving

Wat een match! Generatie X als ouder van Generatie Yen Z.

Generatie Y en Z zijn de jongeren en kinderen van vandaag. Ze krijgen heel wat positieve etiketten opgeplakt als ‘samenwerkend, creatief, analytisch, ’.. Hun grootste helden zijn hun ouders. De band tussen ouders en kinderen is nog nooit zo goed geweest… Maar er is ook een keerzijde. Ouders van vandaag worden soms bestempeld als ‘helicopterouders’, de generatie kinderen als te gemakzuchtig en te weinig autonoom… In deze vorming kijk je vanuit een generatiebril naar de relatie tussen ouders en kinderen en kijk je wat er in onderzoek en de media allemaal over deze generaties verschijnt. De vorming is doorspekt met filmfragmenten.

Deze vorming werd al enkele malen gegeven in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant met erg leuke reacties: “Zo had ik nog nooit naar opvoeden gekeken” – “ontspannend door de leuke filmpjes, maar ook wel erg confronterend”.

Miet Timmers is historica en erg geïnteresseerd in het fenomeen van generaties. Ze is zelf moeder van drie tieners. Ze is als docent bij de opleiding gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool en als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. 

Kostprijs

Via offerte

Regio

Antwerpen
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Internationaal
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Vlaanderen
​West-Vlaanderen