Marleen Rosiers

Marleen Rosiers

Organisatie

ABCkompaz

Talen

Nederlands, Frans

Werkdomeinen

Lagere school
Kinderen met specifieke zorgbehoeftes
Familie & Gezinsvormen 

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0475/73.66.23

E-mailadres: vertelatelier@gmail.com
Facebook: ABCkompaz
Website: www.vertelatelier.be

 

Over de spreker

Ikzelf ben al 16 jaar een leerkracht aan de rand van Brussel. Ik ben een aantal jaren leerkracht van het 3e lj geweest, ben een aantal jaren zorgco geweest, heb zorgwerking en beleid gecombineerd en ben nu enkel nog een aantal uur coach voor startende leerkrachten.

Sinds twee jaar geef ik les als praktijklector aan de hogeschool UCLL te Heverlee, meerbepaald in de lerarenopleiding lager onderwijs. Het coachen van (toekomstige) leerkrachten zorgt er ook voor dat ook ik met de neus op vernieuwing zit, ik kanalen zoek om anderen te laten groeien, ik mijn oor te luisteren leg bij collega's op de klasvloer,...

5 jaar geleden ben ik ook begonnen met het geven van navormingen. Thema's als co-teaching, ontwikkeling van leerkrachtvaardigheden, omgaan met weerstand, talentgedreven werken,...ga ik heel graag aan en maak ik bespreekbaar met anderen.

Mijn persoonlijke voorliefde voor het lezen en de kinderliteratuur maakt dat er hiermee ook geregeld linken gelegd worden.

Omschrijving

Er wordt heel wat gevraagd van een leerkracht die lesgeeft in de 21e eeuw.

Heel wat andere vaardigheden en uitdagingen staan nu in de kijker dan een paar jaar geleden. Daarom is het heel belangrijk dat er efficiënt wordt ingezet op leerkrachtvaardigheden: hoe maak je hen weerbaar? Hoe versterk je hun competenties? Hoe wordt de "goesting" gevoed om door te gaan en zichzelf te blijven ontwikkelen?

Bovenstaande vragen zijn niet evident maar ze kunnen wel gezien worden als een uitdaging. Als we de leerkrachten aanleren dat ze kritisch blijven kijken en denken naar zaken, als positieve eigenschappen en talenten worden ingezet en als er werk wordt gemaakt van een open en transparante leeromgeving, dan staan leerkrachten stevig in hun schoenen.

Pittige uitgangspunten dat tot nadenken stemt maar waar we ook vaak de brug moeten maken naar de klasvloer.

Kostprijs

€ 220

Regio

Veltem-Beisem (Vlaams-Brabant)