Magazine over en voor de Huizen van het Kind: Deel jij ook jouw verhaal?

  • 13 mei 2019

EXPOO maakt een magazine boordevol inspiratie voor en over de Huizen van het Kind.

Twee magazines gingen deze editie vooraf: een nummer over opvoedingsondersteuning, en eentje over ondersteuning aan ouders van jongeren.

Voor dit nieuwe magazine hebben we verhalen en ervaringen van jullie nodig!

Wij zoeken:

  • Lokale besturen die een stukje willen schrijven over de meerwaarde van een Huis van het Kind voor het gemeentelijk beleid.
  • Coördinatoren van Huizen van het Kind die in een interview willen vertellen over de groei van hun Huis van het Kind, over mijlpalen en valkuilen, over samenwerking, over toekomstdromen… Deze gesprekken plannen we in de zomerperiode.
  • Huizen van het Kind die willen deelnemen aan een groepsgesprek over de werkingsprincipes. Welke inspirerende praktijken zetten principes zoals proportioneel universalisme, participatie, geïntegreerd werken, buurtgericht werken, aansluiten bij lokale noden centraal? Als basis voor een artikel in het magazine, en tegelijk zijn deze gesprekken een buitenkans voor de deelnemers om meer te leren over elkaars sterktes. Het groepsgesprek vindt plaats op  donderdag 19 september. Er gaat een sessie door in Gent en één in Leuven.

    Voel je het kriebelen?  Laat voor 10 juni via dit formulier weten waar jouw Huis sterk in is en waarom.  In de tweede helft van juni nemen we dan verder contact met je op.