Lien Seynaeve - De Veergedachte

Lien Seynaeve De Veergedachte.jpg

Organisatie

De Veergedachte

Werkdomeinen

Gedrag en welzijn
Ouderschap en opvoeding

Contactgegevens

Straat: Kroonstraat 71
Postcode: 9940   Gemeente: Ertvelde

Telefoon: 0484 46 83 83

E-mail: seynaeve.lien8@gmail.om

Facebook: https://www.facebook.com/deveergedachte

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/lien-seynaeve/

Url: www.multicurae.be/disciplines/psychologie/

Over de spreker

Als klinisch psycholoog en dramatherapeut is werken met kinderen, jongeren en hun ouders mijn passie.
Mijn visie en overtuiging op hulpverlenen vormde ik tijdens procesbegeleider in functie van Positieve heroriëntering. Ik ben mij gaan specialiseren in de rol van ouders bij kinderen en jongeren met uitdagend gedrag. Hierbij biedt het gedachtengoed van Nieuwe Autoriteit concrete handvaten.

Voor de workshops werk ik samen met met Caroline, een moeder die ik doorheen mijn procesbegeleiding leerde kennen. Ze kan ondertussen ervaringsdeskundige genoemd worden, want al 4 jaar actief aan de slag met de pijlers in het opvoeden van haar zoon.
 

Omschrijving

VAN LIJDEND VOORWERP NAAR LEIDEND VOORBEELD

“Het was vroeger allemaal beter”, “ik moest zo niet reageren tegen mijn vader”, … het zijn uitspraken die je wellicht aan de schoolpoort of bij de vrienden met kinderen al eens de revue hoorde passeren. Was het vroeger allemaal beter wat opgroeien en opvoeden betreft? Of is onze maatschappij zo veranderd dat onze opvoeding een andere stijl dient aan te meten? Want de kracht van macht werkt niet meer… Kinderen uiten hun mening sneller en duidelijker en worden zo meesters in hun zin te krijgen. Er worden klachten ingediend tegen scholen bij tegenvallende resultaten. Huisarrest is al lang geen straf meer voor veel kinderen die toegang hebben tot heel hun virtuele wereld vanuit het kleinste kamertje… Zo beland je, voor je het weet, van een hecht gezin in een machtsstrijd waar je als ouder geen controle meer over hebt… Moet je ze dan alles toegeven en laten begaan? NEE! Grenzen blijven belangrijk, maar ook het aspect van onvoorwaardelijk graag zien is een belangrijke pijler in opvoeden. Dit is zo evident bij baby’s, maar lijkt ‘voor de goede vrede’ vaak overboord gegooid bij opgroeiende kinderen Maar hoe ben je dan een goede haven als ouder, zonder zelf overstag te gaan?

In deze ouderavond krijg je een aantal ankers om uit de macht te stappen en terug naar krachtig, geweldloos ouderschap te gaan. Het theoretische kader van Nieuwe Autoriteit wordt uit de doeken gedaan, aangevuld  met praktijkvoorbeelden die Caroline dagdagelijks toepast met haar opgroeiende zoon.
 

Kostprijs

€350 excl. verplaatsingsonkosten (vanuit Gent)

Regio

Oost-Vlaanderen