Lancering e-learning pakket voor professionals bij scheiding

  • 2 september 2020

Bijna klaar om mee aan de slag te gaan: ons nieuwe e-learning pakket voor professionals die gezinnen ondersteunen bij scheiding en gezinstransities. Het pakket helpt professionals op de eerste lijn om zich in te leven in de verwarring, de verschillende perspectieven van de gezinsleden en de conflicten die kunnen opduiken. Centraal staat de impact van het scheidingsproces op het gezins- en familiesysteem.

Dit digitale pakket bouwt verder op het boek ‘Een week mama een week papa? – Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben’ (uitg. Lannoo) van Claire Wiewauters. Tijdens de vele lezingen en bijscholingen die Claire gaf over dit boek, merkte ze dat er veel behoefte was naar nog meer kaders en tools. Daaruit groeide het idee om deze informatie nog meer hands-on en toegankelijker te verspreiden via een e-learning pakket. Meer over waarom en hoe het pakket tot stand kwam, lees je hier.

Claire Wiewauters en haar collega-onderzoekster Sibille Declercq ontwikkelden het pakket, in samenwerking met Nele Travers van EXPOO en met de steun van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Het pakket zal gratis beschikbaar zijn via de websites van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) en van EXPOO.

Programma

Met veel plezier nodigen we je uit op de online presentatie van dit e-learning pakket op woensdag 23 september 2020, van 10u tot 11u30.

Kathleen Emmery, coördinator van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee), en Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, zullen de doelstelling van het project toelichten. Projectverantwoordelijke Sibille Declercq toont de mogelijkheden van het pakket, waarna ze samen met Claire Wiewauters in gesprek gaat met Hilde De Vadder van het Huis van het Kind in Leuven, en Ilse De Block, directeur bij vzw De Keerkring en de Opvoedingslijn, die het praktische nut ervan voor het werkveld zullen duiden. Via de chat kan je als deelnemer live reageren of vragen stellen.

Praktisch

Deelname is gratis; inschrijven kan vooraf via een mailtje naar kcgezinswetenschappen@odisee.be, maar je kan ook op het moment zelf inpikken via deze link.