Klein_Kunst, studie- en inspiratiedag rond cultuur voor de allerjongsten

  • 13 juni 2018

KIDDOdag 2018 wordt een bijzondere dag: onder de titel Klein_Kunst focust het programma op cultuur voor de allerjongsten.

Wie zelf al eens met heel jonge kinderen naar een museum trok of met baby's naar een muziekvoorstelling op maat, weet hoe hard ze daarvan kunnen genieten. Met grote ogen, zintuigen op scherp en vol verwondering geven jonge kinderen zich over aan artistieke prikkels. Dit plezier van cultuur staat op KIDDOdag centraal.

Tegelijk is het een uitnodiging aan de cultuurhuizen uit kennis te maken met gezinsondersteunende organisaties (zoals de Huizen van het Kind) en met de kinderopvang (gezinsopvang, groepsopvang, buitenschoolse opvang tot 6 jaar).

Want voor kunstenaars en culturele centra zijn deze organisaties belangrijke partners om gezinnen en jonge kinderen te bereiken. Bovendien is het voor cultuurhuizen bijzonder interessant om de pedagogiek met jonge kinderen beter te leren kennen. Want hoe pak je dat nu het beste aan, kunst op maat van jonge kinderen? Wat werkt in een groep jonge kinderen?

Precies daarom is er Klein_Kunst: een dag die je wil prikkelen voor cultuur voor de allerjongsten. 

Bekijk het programma van Klein_Kunst en schrijf je snel in!