Kind en Gezin lanceert 'Mijn zwangerschap'

  • 10 mei 2019

Uit een eigen bevraging van Kind en Gezin bij ouders van jonge kinderen en aanstaande ouders blijkt expliciet de nood aan informatie op maat tijdens de zwangerschap.

Heel wat zwangere vrouwen voelen zich onzeker en zijn ongerust of alles wel goed gaat. Zij gaan vaker dan vroeger op consultatie bij een arts of vroedvrouw. 

Aanstaande ouders zoeken ook online naar informatie over zwangerschap en geboorte. Ze zoeken verhalen van andere ouders om zich voor te bereiden op het ouderschap. Vaak maken ze zo kennis met Kind en Gezin.  
De medewerkers van Kind en Gezin brengen in hun contacten met ouders dagelijks een aanbod op maat van het gezin. Het eerste bezoek vindt plaats tijdens het derde trimester van de zwangerschap. 

Met de online toepassing ‘Mijn Zwangerschap’ krijgen aanstaande ouders voortaan digitaal maatwerk en heldere informatie. Op een laagdrempelige en klantvriendelijke manier. De beleving van de zwangerschap en de voorbereiding op het ouderschap komen hierbij ruim aan bod. In een tijdslijn van hun persoonlijke zwangerschap, krijgen ze telkens ook een overzicht van de brochures en checklists die Kind en Gezin aanbiedt.

Een samenwerking met de UiT-kalender levert een handig overzicht op van activiteiten in de buurt. Met de tag #kgzwanger zien aanstaande ouders waar ze terecht kunnen.

Een profiel aanmaken, kan online op de website van Kind en Gezin.