Keep in Touch app vergemakkelijkt de communicatie na een scheiding

  • 23 oktober 2017

Uit onderzoek van de UAntwerpen bleek dat het reorganiseren van de ouderrol na een scheiding niet altijd makkelijk is. Daarom ontwikkelden de onderzoekers de gratis app KiT (Keep in Touch). KiT bevat verscheidene functies: een kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden. Het prikbord maakt het makkelijk om berichten en foto’s met elkaar te delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in het leven van de anderen. Een checklist en een chatfunctie maken de app nog completer. Sluitstuk is het informatieluik, waar je alles vindt over uit elkaar gaan en wat daarbij komt kijken. Ook kinderen vinden er informatie op hun maat.

Je kan de app downloaden (iPhone of Android) en via een icoontje vervolgens de andere gezinsleden registreren met de hulp van hun mailadres. Meer informatie vind je hier.

De app sluit aan bij de vernieuwde website www.tijdvoorjerelatie.be, die mensen bewust wil maken van het belang om tijd voor elkaar als partner te maken, naast het ouderschap. De site toont ook de weg naar advies, hulp en informatie.