Jacques Rein

Jacques Rein

Werkdomeinen

Lagere school
School & Vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Gemeente: Brugge

E-mail: demediacoach@gmail.com
Linkedin: be.linkedin.com/pub/rein-jacques/83/808/745/

Omschrijving

  • Infoavond: Sociale media en kinderen: Wat maakt sociale media zo aantrekkelijk bij lagere schoolkinderen? Mag mijn kind een account op Facebook aanmaken? Wat is Snapchat? Wat als mijn kind te maken krijgt met cyberpesten en vreemden via internet? 
    Waar zijn lagere schoolkinderen mee bezig? Wat zijn de ontwikkelingskansen en valkuilen? Laat ik mijn kind toe om te gaan met apps, smartphone, iphone, ipad, ...?
  • Workshop: 'sociale media en kinderen': Via de sessie wil ik kinderen van 10 tot 14 jaar de vaardigheden leren om enerzijds op een goede manier om te gaan met de positieve zaken van het internet (leren goed zoeken, enkele bruikbare sites aanreiken, mailen,…), anderzijds op een kritische, bewuste en alerte manier kunnen voortbewegen op het net (privacy-instellingen gebruiken, websites kritisch bekijken, weten wat ze uploaden op het net, nettiquette,…). Na de sessies zullen ze beter gewapend zijn om hun “online-leven” beter te controleren.

In overleg kan een infoavond of workshop op maat aangeboden worden. Ik ben maatschappelijk werker binnen de jeugdzorg en expert in het omgaan met sociale media.

Kostprijs

250,00 + vervoersonkosten

Regio

Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen