Instituut voor Aandacht en Mindfulness

Instituut voor Aandacht en Mindfulness

Organisatie

Instituut voor Aandacht en Mindfulness

Werkdomeinen

Zwangerschap
Baby's, peuters en kleuters
Lagere school
Jongeren
Kinderen met specifieke behoeften
School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

E-mail: contact@aandacht.be
Url: http://aandacht.be/home/aanbod/i-am-voor-familie-en-kinderen/

Omschrijving

Mindfulness voor familie en kids - lezingen:

 • Mindfulness voor kleine kids (4-6j) Het programma is professioneel samengesteld op maat van kleine kinderen en gebaseerd op een uniek “mee-spreek”-methode. Kleine kinderen kunnen nog niet lezen, grotere kinderen kunnen het nog niet verwoorden, maar met deze methode leren zij hun gevoelens uitdrukken en weergeven en dat “wat” ze voelen … “OK” is ! Ze leren bewust om te gaan met wat binnenin zichzelf gebeurt op het huidig moment.
   
 • Mindfulness voor kids (6-12j) Tijdens de training leert uw kind in 8 sessies spelenderwijs mindfulness toepassen in zijn dagelijkse leven via bewegingsoefeningen en yoga, concentratie oefeningen, ontspanningsoefeningen, inzichtsoefeningen en communicatietips. Kinderen worden aandachtiger, creatiever en zelfzekerder. Ze leren gedachten, gevoelens en sensaties in het lichaam op te merken en om te gaan met stress, angst en depressieve symptomen.
   
 • Mindfulness voor jongeren Op dit moment organiseren we de open training Mindfulness voor jongeren alleen in klassen en op vraag. U kan ons daarvoor contacteren. Jongeren hebben wel de mogelijkheid nu om online een training te volgen. Namelijk in samenwerking met de stichting Ga Voor Geluk werd een nieuwe website voor jongeren gelanceerd: www.pimpyourmind.be
   
 • Mindful opvoeden: Hoe kunnen we als ouder, opvoeder, leerkracht, begeleider mindful en vanuit een attitude van gelijkwaardigheid omgaan met kinderen en jongeren ? Mindful opvoeden is een uitnodiging om zonder oordeel te luisteren vanuit het hart. Het is een groeiproces in innerlijke kracht, geduld en doorzetting voor de opvoeder én de kinderen. Aan de hand van mindfulness, compassie en geweldloze communicatie worden hier praktische tips meegegeven.
   
 • Nieuw samengestelde gezinnen:Een nieuwe gezinssamenstelling vraagt weer andere regels en normen dan in het oorspronkelijke gezin. De omschakeling naar die nieuwe structuur gaat niet zonder slag of stoot. Door de, vaak onuitgesproken, verwachtingen ontstaan er gemakkelijk spanningen en ruzies.Deze training is voor volwassenen, die het beste willen voor de kinderen in hun nieuwe gezinsvormen. We richten ons op een gelijkwaardige, positiverende manier van opvoeden zodat alle kinderen de kans hebben om op te groeien ineen warm nest.

Regio

Antwerpen
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Internationaal
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Vlaanderen
West-Vlaanderen