Inspirerende activiteiten 'Opvoeden is samenspel'

Op zoek naar inspiratie voor een activiteit tijdens de Week van de Opvoeding? Hier vind je enkele ideeën die van jouw activiteit een echte wereldse activiteit maken.

Diversiteit en interculturaliteit
diversiteit en interculturaliteit
Vrede en conflict
vrede en conflict
Duurzaamheid
duurzaamheid
Migratie
migratie
Democratie en burgerzin
democratie en burgerzin
Wereldeconomie en consumptie
wereldeconomie en consumptie
Sociale rechtvaardigheid, mensen- en kinderrechten
sociale rechtvaardigheid en mensenrechten en kinderrechten
Activiteit in de kijker

Studio Globo is een NGO die zich specialiseert in ontwikkelingseducatie. Ze ontwikkelden heel wat materialen die kinderen de wereld laten ontdekken, positief leren omgaan met diversiteit en laten meebouwen aan een duurzame en solidaire wereld.

Zo kan je bij hen een aantal educatieve koffers ontlenen die de wijde wereld binnenbrengen in je klas, je opvang, je Huis van het Kind, ...

Themalijst materialen

Ook dit jaar hebben we een materialenambassadeur voor de Week van de Opvoeding. DocAtlas maakte voor ons een uitgebreide themalijst met boeken, spelen, gesprekskaarten, voorleesboekjes,... Inspiratie zat voor een originele activiteit, om je te verdiepen in het thema of om een boeiende thematafel samen te stellen tijdens en na de Week van de Opvoeding!

Je kan de materialen ontlenen bij DocAtlas in Antwerpen of Turnhout. Ook het Educatief Centrum Limburg heeft heel wat in petto om je te inspireren!

pdf bestand(Week van de opvoeding 2018) docatlas definitief.pdf (1.27 MB)

 

Aan de slag met je eigen activiteit!
Campagnebeeld web A4