Ilona Sauwen

Ilona Sauwen

Organisatie

zelfstandige praktijk

Talen

Nederlands - Frans - Engels

Werkdomeinen

  •  Lagere school
  •  Jongeren
  •  Kinderen met een specifieke zorgbehoefte (ADHD, autisme, ...)
  •  Ouderschap & opvoeding (meertalige opvoeding, opvoeden in 2 culturen, ...)
  •  Familie & Gezinsvormen  (Grootouders, één-ouder gezin, co-ouderschap, pleegouders, …)
     

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0470 29 25 00

E-mailadres: info@ilonasauwen.be

Website: www.ilonasauwen.be

 

Over de spreker

Als pedagoog wist ik perfect hoe je kinderen moest opvoeden, tot ik er zelf twee kreeg.

Toen bleek dat allemaal zo simpel niet. Bovendien klopten heel wat pedagogische adviezen niet met mijn moedergevoel en mijn moederhart. Zo wilde ik mijn kinderen niet negeren of laten wenen of 'omkopen' met een koekje. Bovendien merkte ik dat mijn moedergevoel begon te twijfelen, omdat er zoveel adviezen op me af kwamen, adviezen die ik nooit allemaal altijd kon opvolgen en adviezen die elkaar simpel weg tegen spraken.
Ik verdiepte me, met een vernieuwde drive, in allerlei theorieën over opvoeden en kwam uit bij Natuurlijk Ouderschap, Onvoorwaardelijk Ouderschap, Zelfdeterminatietheorie en Verbindende Communicatie.  Zonder ze slaafs te volgen, vormen ze wel de basis van mijn contact met (mijn en andere) kinderen en volwassenen.
Tegelijk kwam ik meer en meer in contact met kinderen waarbij het niet allemaal zo vlot loopt, kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of ontwikkelingsachterstand of die gewoon helemaal op hun eigen speciale manier ontwikkelen.
 

Omschrijving

Het doel van mijn vormingen is altijd ouders versterken, ouders terug in hun kracht zetten.

Ouders leggen zich vaak zoveel druk op, ook in de opvoeding van hun kinderen, dat ze uit het oog verliezen dat zij heel veel dingen zeer goed doen.

Daarnaast merk ik dat ouders vaak heel goed weten wat ze willen (veel geduld hebben, gezellige dingen samen doen), en even goed wat ze niet willen (niet roepen, niet altijd politieagent spelen). Maar dat ze vaak niet goed weten HOE ze dat best aanpakken. In iedere vorming die ik geef, zit heel wat anekdotes en praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan.
 

Kostprijs

Te bespreken

Regio

Mechelen