Iedereen verdient vakantie

  • 19 mei 2020

De zomervakantie staat voor de deur. De traditionele vakantieplannen moeten wijken voor een vakantie in eigen land. Het netwerk Iedereen Verdient Vakantie maakt vakantie mogelijk voor mensen in kwetsbare situaties.

 

Omdat vakantie deze zomer nog minder vanzelfsprekend zal zijn dan in normale tijden, werd een ondersteuningspakket uitgewerkt. 

Het pakket Ontdekkingtroef, ontwikkeld door de partners van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie, is erop gericht om ongekende parels te ontdekken in je eigen buurt. 

#ontdekkingtroef daagt je uit om in die eigen buurt het vakantiegevoel op te zoeken. Stap naar buiten met een andere bril. Laat het toeval toe. Spelenderwijs ontdek je met je eigen gezin de eigen buurt. Heel concreet is er een doeboek gemaakt, gericht op kinderen en jongeren, om op "dorpeltrekking" te gaan in de eigen buurt. 

#ontdekkingtroef richt zich tot kwetsbare groepen. Je kan pakketten bestellen om te verdelen bij deze gezinnen. Professionelen kunnen elke vrijdag deelnemen aan online inspiratiesessies. Deze zomer volgen er nog activiteiten.

Alle info op www.iedereenverdientvakantie.be/ontdekkingtroef