Iedereen Leest! op de Boekenbeurs

  • 30 oktober 2018

Iedereen Leest! richt op de Boekenbeurs (nog tot 4 november en terug van 8 t/m 11 november) een stand in volledig gericht op het leesplezier van de allerjongsten.

Naast een aantal voorleessessies en workshops voor kinderen zijn er ook boeiende activiteiten voor wie professioneel met voorlezen bezig is. 

Op zaterdag 3 november brengen Bart Voet en Esmé Bos fragmenten uit hun voorstelling ‘Wiegelied’ en zingen slaapliedjes van over de hele wereld in verschillende talen. 
Inge Umans brengt haar goesting in lezen, voorlezen en vertellen graag over op anderen en praat over haar bevindingen bij medewerkers van kinderdagverblijven en bibliotheken etc. Ze is een vat vol tips om haar passie voor vertellen en voorlezen door te geven.

Op donderdag 8 november geeft Marinella Orioni een lezing over 'Meertaligheid en interculturaliteit bij het (voor)lezen. Ze is auteur van de boeken Het meertalige kind. Een eerste kennismaking (2017) en Meertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn (2015) en maakte van meertaligheid haar specialiteit. Vragen over de rol van de moedertaal bij meer-en anderstalige kinderen. komen aan bod,  op zoek naar het evenwicht en de wisselwerking tussen de thuistaal en de schooltaal.