Ondersteuning Huizen van het Kind

EXPOO brengt actoren opvoeding- en gezinsondersteuning samen. Zo delen en maken we kennis en bouwen we samen verder aan de Huizen van het Kind in Vlaanderen en Brussel. Via events, online uitwisselingsplatformen e.d. kan contact gelegd worden, kennis gedeeld worden en kunnen ideeën groeien.
Deze pagina bundelt informatie, kennis en methodieken ter ondersteuning van de Huizen van het Kind.

Toolbox Roadmap
toolbox HvhK
Bijleren en vorming

Voor de Huizen van het Kind biedt EXPOO heel wat ondersteuningstrajecten en vormingen aan. Hierbij een overzicht van trainingen voor de komende periode:

 

Samen verder bouwen
Verder bouwen
Uitwisseling en netwerking

EXPOO brengt Huizen van het kind samen om contacten te leggen, van elkaar te leren, ideeën uit te wisselen, en te laten groeien.

Fold-up meeting op 14 mei

Een fold-up meeting is een online meeting.  In dergelijke meeting wordt een thema eerst toegelicht door een expert.  Daarna is er gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen en met elkaar uit te wisselen. De meeting wordt afgesloten met conclusies en to do's.

De eerste fold-up meeting van 21 maart ging over de eerstelijnszones, geïntegreerd breed onthaal en de Huizen van het Kind. Je kan de meeting herbekijken.

Een tweede fold-up meeting is gepland op 14 mei en heeft als centraal thema 'kinderopvang'.

Startdagen Huizen van het Kind

Om de startende Huizen van het Kind te ondersteunen organiseert EXPOO en Kind en Gezin in de loop van 2019 drie startdagen, waar we samen willen nadenken over hoe we de Huizen van het Kind kunnen uitbouwen tot laagdrempelige basisvoorzieningen voor en van gezinnen. 

De eerste startdagen vonden plaats in februari 2019. Hieronder meer informatie over startdag 2; die tweede reeks staat gepland in juni.

Methodieken

Op deze pagina vind je allerlei methodieken die je kunt inzetten bij de uitbouw en coördinatie van je Huis van het Kind

  • Opstartbijeenkomst Huizen van het Kind
  • Je Huis van het Kind opvolgen
  • Samenwerking
  • ...
Partners in ondersteuning

Voor ondersteuning kan je terecht bij:

Je kan ook terecht bij EXPOO en bij de intersectorale medewerkers binnen de lokale teams van Kind en Gezin.