Huizen van het Kind: sleutelactor in een kindvriendelijke stad of gemeente?

door Sarah Vanden Herrewegen en Didier Reynaert


In deze workshop willen we ingaan op de mogelijkheden en valkuilen die er zijn voor de huizen van het kind om een voortrekkersrol op te nemen in de realisatie van een lokaal kindvriendelijk beleid. In een eerste deel van de workshop geven we een korte introductie over ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ aan de hand van de visietekst 2018. Vervolgens zal het Huis van het Kind Geraardsbergen het verhaal vertellen over hoe zij mee aan de kar trokken/trekken van ‘kindvriendelijk Geraardsbergen’. In een derde deel van de workshop wordt tijd voorzien om met de aanwezigen in gesprek te gaan over ervaringen m.b.t. de rol van de huizen van het kind in het vorm geven aan een lokaal kindvriendelijk beleid.    

Link en opportuniteiten voor je Huis van het Kind

De opportuniteiten voor medewerkers van huizen van het kind die deelnemen aan deze workshop zijn het verkrijgen van inzicht en concrete handvatten om als huis van het kind actief betrokken te worden in de vormgeving aan een lokaal kindvriendelijk beleid.

Waarom kan deze deelsessie inspirerend zijn voor jou?

Geraardsbergen behaalde het label kindvriendelijke stad in 2016. In hun portfolio profileerden ze het huis van het kind als een spilfiguur in de strategie voor een lokaal kindvriendelijk beleid. Huis van het kind Geraardsbergen heeft de voorbije jaren bijzonder veel expertise opgebouwd over haar rol in de realisatie van een kindvriendelijke stad, waarbij zij geconfronteerd werden en worden met talloze valkuilen en uitdagingen. Dit delen met andere huizen van het kind die in een gelijkaardig traject zitten of hiermee willen starten levert waardevolle kennis op.

Contact

Focus van deze deelsessie

Levensdomein

socio-economische determinanten

Kamer

congres kamer participatie