EXPOO bouwt mee aan een positieve leefomgeving waar het voor kinderen en jongeren goed is om op te groeien.
 

Huizen van het Kind
Huis van het Kind Logo

Samen met partners staat EXPOO in voor ondersteuning van Huizen van het Kind

Basisinformatie over opvoeden en opgroeien

groeimee logo nieuw afgeronde hoeken.JPG

Groeimee.be is een product van EXPOO met maandelijks nieuwe opvoedinformatie op maat van ouders en opvoedverantwoordelijken.

Week van de Opvoeding

Logo Week van de Opvoeding

EXPOO coördineert de Week van de Opvoeding.

Volg ons op
Automatisch verwittigd worden van updates?
Fold-up meeting 21 april over diversiteitscommunicatie

De superdiverse samenleving is een feit, ook in Vlaanderen en Brussel. Mensen zijn diverser dan ooit in etnisch-culturele achtergrond, levensstijl, gezinsvormen, talen en mediagebruik.

Een hele uitdaging om je communicatie als organisatie daarop af te stemmen.

Deze fold-up geeft je een introductie in diversiteitscommunicatie.

Week van de Opvoeding in coronatijden

De Week van de Opvoeding (16-23 mei) zal dit jaar de invloed van de coronacrisis niet ontlopen. Normaal een periode waarin het bruist van de vele activiteiten die de organisaties aanbieden in deze periode. In deze ongewone tijden is de kans klein dat er (grote) groepen ouders en kinderen zullen mogen samenkomen in mei. Veel lokale besturen hebben alle openbare activiteiten al geschrapt tot eind mei of eind juni. Toch willen we de Week van de Opvoeding laten doorgaan! Opvoeden loopt immers altijd door, en de huidige omstandigheden vragen veel van alle opvoeders. Een positieve boodschap zal iedereen deugd doen! Daarom dokteren we een alternatief aanbod uit.
Op komst:
* mei = webinarmaand. Samen met Gezinsbond en VCOK werken we een aanbod webinars uit, ter vervanging van de vele lezingen en info-avonden die wegvallen.
* online verbindende activiteiten: we werken aan spelletjes en opdrachten die je enkel kan realiseren door samen te werken met anderen. Geen wedstrijd dus maar leuke activiteiten die je in je gezin of kleine groep kan doen, en verder kan delen online. 
* vloggers aan het woord: we lanceren een vlogreeks met experten, bekende gezichten en gezinnen, die hun zegje doen over 'Opvoeden is geen (wed)strijd'
Hou ons in de gaten voor meer info!

Je kan de boodschap van de Week van de Opvoeding nog meer kracht bijzetten door de post-its te verspreiden die oproepen tot mildheid voor ouders en kinderen. Je kan deze gratis bestellen. 

Opgelet: door de strenge coronamaatregelen worden deze bestellingen als niet-prioritair beschouwd. We houden alle bestellingen bij en hopen zo snel mogelijk de verzendingen te regelen.

Nieuw! Magazine Huizen van het Kind
magazine HvK