Financiële educatie van jongeren: bestel jouw gratis strips!

  • 30 oktober 2015

Jongeren krijgen al vroeg met geld te maken (zakgeld, loon uit vakantiewerk, beheer van een jongerenrekening,...). Zij worden ook overspoeld met diverse vormen van reclame die hen aanzet om te consumeren. Het is dus aangewezen om hen zo vroeg mogelijk weerbaar te maken en hen de nodige attitudes, kennis en vaardigheden over het omgaan met geld aan te leren.

Omdat we zoveel mogelijk medewerkers van erkende instellingen voor schuldbemiddeling (OCMW’s, OCMW-verenigingen en CAW’s) de kans willen bieden om met dit materiaal aan de slag te gaan, hebben we vanaf nu een exclusieve aanbieding. Wie een concreet plan heeft om met de stripverhalen uit het “In Balans” project aan de slag te gaan in scholen, in gezinsverband, in het kader van groepswerk,... kan deze stripverhalen namelijk gratis verkrijgen. Het betreft meer bepaald de stripverhalen:
- “Dikke Bult” (gericht op 11-13 jarigen),
- “Eigen schuld” (gericht op 14-15 jarigen) en
- “Andermans schuld” (gericht op 16-17 jarigen).

Hoewel de inhoud van de stripverhalen min of meer gericht is op de aangegeven leeftijden, kunnen ze voor bepaalde groepen allemaal vanaf de eerste graad aan bod komen. Meer informatie kan je hier vinden.