EMOTIES in de zorg voor kinderen en jongeren

  • 20 januari 2017

Op 20 en 21 september 2017 vindt in Gent het 11de Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en –Psychotherapie plaats. Deze editie heeft als centraal thema "Emoties in de zorg voor kinderen en jongeren."

Blijdschap, frustratie, trots, verdriet, … emoties maken deel uit van ons dagelijks leven. Al van op jonge leeftijd leren kinderen hiermee omgaan. Ze doen dit in interactie met hun ouders en ruimere omgeving, soms onder complexe omstandigheden. Dat dit niet steeds eenvoudig is, blijkt uit het grote aantal kinderen en jongeren met emotionele problemen. Problemen met gehechtheid en regulatie, opstandig gedrag, faalangst, depressie, rouw en bipolaire stoornis zijn slechts een aantal voorbeelden van de problemen die zich doorheen de ontwikkeling kunnen stellen. 

We nodigen iedereen die betrokken is bij de zorg voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren uit om vernieuwende ervaringen, kennis en inzichten te delen.

U kan voorstellen doen voor een symposium, een mededeling of workshop, en uiteraard ook voor een poster. Ook dit jaar gaat de posterjury op zoek naar de meest verdienstelijke posters. Hier vind je meer informatie over bijdragevoorstellen.