Elke Jacobs

Elke Jacobs sprekersdatabank

Organisatie

Knooppuntvijf

Talen

Nederlands, Engels

Werkdomeinen

Gezondheid en ontwikkeling, gedrag en welzijn, ouderschap en opvoeding, familie en gezinsvormen

Contactgegevens

Straat: Eggelstraat 4
Postcode: 2530   Gemeente: Boechout

Telefoon: 0032 (0)479 28 31 32
E-mail: elke@knooppuntvijf.be
Facebook: https://www.facebook.com/elkejacobs.knooppuntvijf

Website: www.knooppuntvijf.be

 

Over de spreker

Elke Jacobs is gecertifieerd Kinderwens- en Postpartum Consulent.  Ze is professioneel verbonden als vormingsmedewerker aan het Kinderwens Expertise Netwerk en maakt eveneens deel uit van het netwerk Post Partum Steun België.
Haar unieke expertise is het resultaat van twintig jaar ervaring in inclusief vormingswerk en onderwijs, universitaire studies en bijkomende specialisaties.  Ze is zelf mama van twee lieve kinderen, Flore en Lander.
 

Omschrijving

Ouders, in al hun hoedanigheden, kampen vaak (in stilte) met zingevingsvragen, met identiteitsvragen, met ongezien verlies en verdriet en soms ook met ethische dilemma's.  Of het nu gaat om wensouders, ouders van sterrenkinderen, verwachtende ouders, eerstekeerouders of tweedekeerouders: de confrontatie met de parenthoodjourney daagt mensen uit om de eigen levensmissie en - visie scherp te krijgen.
Jammer genoeg krijgt die uitdaging nog maar weinig maatschappelijk forum.  Ten onrechte, want we leven in een levensbeschouwelijk zeer diverse samenleving. Identiteit krijgt vaak ook maar vorm in relatie tot anderen. Ook de identiteit als vader/moeder krijgt vaak maar vorm in ontmoeting met andere ouders.

Met haar unieke expertise in de existentiële dimensie van zorgvragen, ondersteunt Elke mensen in hun zoektocht naar de betekenis van het vader/moeder willen/worden/zijn. Ze geeft zingevingsvragen en verdriet- en verlieservaringen hierbij zorgvuldig ruimte en bestaansrecht.

Cursussen, workshops, lezingen... worden steeds samengesteld uit een scala aan creatieve en concrete werkvormen met als doel: bewustzijn verhogen over wat er zich aan gevoelens en levens- en identiteitsopvattingen aan onze binnenkant afspeelt.  Wie daarmee aan de slag gaat, heeft de sleutels in handen naar een aanzienlijke verhoging van het persoonlijke welbevinden, ook als het leven niet altijd loopt zoals verwacht.

Afhankelijk van de vraag van de organisator, de mogelijkheden van de locatie en de grootte van de groep, zoekt ze steeds naar een passende invalshoek en/of werkwijze. Ze wil deelnemers  steeds laten reflecteren over hoe het gesteld is met de verbinding met zichzelf, de (wens/sterren)kinderen, de eigen kinderen, de naasten, de omgeving en de grotere gehelen waar mensen deel van zijn.

Door te werken op de kwaliteit van al die verbindingen, komen uitdagingen waar ouders op weg mee kampen, soms in een ander daglicht te staan.
Hierdoor kan er gewerkt worden aan  "oplossingen" die passen bij de (levensbeschouwelijke) identiteit van de ouders.
Wanneer immers  veranderingsprocessen 'waarden-gedragen' zijn, is de kans op verandering en verbetering van welbevinden en levenskwaliteit groter...
 

Kostprijs

Op aanvraag

Regio

Vlaanderen