Een betere ondersteuning voor brussen van kinderen en jongeren met een beperking - oproep 2018

  • 21 december 2017

De aanwezigheid van een kind met een beperking heeft belangrijke implicaties op het dagelijks leven van het hele gezin. Voor de ouders vanzelfsprekend. Maar ook voor de broers en zussen. De handicap beïnvloedt de dagelijkse werkelijkheid van elk gezinslid, de band tussen brussen, maar ook ieders zelfontwikkeling.

Via een nieuwe projectoproep wil de Koning Boudewijnstichting organisaties bijstaan die steun kunnen bieden aan de brussen van kinderen en jongeren met een beperking door allerlei projecten te ontwikkelen: groepssessies, cursussen, opvolging op school, vrijetijdsactiviteiten, individuele of collectieve psychologische ondersteuning, communicatiemiddelen, ...

Om de organisaties die eventueel een project willen indienen bij te staan, organiseert de Koning Boudewijnstichting een startvergadering die bedoeld is om basisinformatie te verstrekken over het thema van de brussen van kinderen en jongeren met een beperking en om inspiratie te bieden aan mogelijke initiatiefnemers van nieuwe projecten.

Deze startvergadering heeft plaats op 22 januari 2018, van 13 uur tot 17 uur, in de Sky Room 1 van de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel. Klik hier voor meer informatie.