Deelname 3de Deboutteprijs - oproep ZNA UKJA

  • 4 januari 2016

Drie jaar geleden werd de eerste 'Deboutteprijs' uitgereikt als eerbetoon aan prof. dr. Dirk Deboutte, op onze tweejaarlijkse studiedag.

Volgend jaar is het weer zover, op 23 september 2016 wordt voor de derde maal deze prijs uitgereikt op de studiedag ''NET'werk?! Naadloos samenwerken'.

De Deboutteprijs heeft tot doel een belangrijk oorspronkelijk werk te bekronen op het gebied van de kinder- en jeugdpsychiatrie en/of kinderpsychotherapie. Naast een duidelijk wetenschappelijke fundering moet dit werk bovenal rechtstreeks bijdragen tot de verbetering van de klinische begeleiding van kinderen en adolescenten ten aanzien van een specifieke of brede kinder- en jeugdpsychiatrische stoornis. Het werk neemt bij voorkeur de vorm aan van een concreet beschreven, vernieuwende methodiek of visie die door andere practici kan worden overgenomen.

Aan deze prijs is een geldwaarde van 2.500 euro verbonden.

Deze prijs is bestemd voor Belgische licentiaten of masters in de klinische psychologie, psychiatrische geneeskunde of aanverwante disciplines, werkzaam in Vlaanderen. De prijs kan zowel aan een individu als aan een groep worden toegekend.

Om bekendheid te geven aan deze prijs, willen we dit initiatief graag zo breed mogelijk verspreiden.

Geïnteresseerden dienen uiterlijk op 1 februari 2016 hun deelname te bevestigen via kirsten.demeulenaer@zna.be aan de hand van gegevens van de deelnemer(s), onderwerp/titel en een kort abstract van max. 200 woorden met vermelding 'Deboutteprijs'. 

Lees meer op deze website.