De pedagogische visie van ... voor de Huizen van het Kind

  • 17 maart 2016

Met veel plezier en stijgende verbazing volgde EXPOO “de pedagogisch visie van…” In die reeks deed KIDDO elke maand de ideeën van een interessante persoon uit de doeken. Pedagogische ideeën van vroeger en nu die ons – bewust of onbewust – beïnvloeden in het omgaan met kinderen en hun gezinnen.

Omdat EXPOO graag de visie voedt van iedereen die zich inzet voor Huis van het Kind, sloegen we samen met VBJK de handen in elkaar. Wat als we de pedagogenreeks uit KIDDO nu eens vertaalden naar Huizen van het Kind!

Uit de KIDDO-reeks selecteerden we 11 pedagogische visies die wel degelijk interessant zijn voor Huizen van het Kind. Een brede waaier aan boeiende persoonlijkheden vertellen je over opvoeden en alles wat daarbij komt kijken. Sommigen focussen in hun theorievorming op het kind. Anderen inspireren je om in dialoog te gaan met vaders en moeders. Nog anderen plaatsen het opvoedingsproces in de ruimere samenleving. Het kind, de ouders, de samenleving: dat zijn precies de drie elementen die jou als professional, als partnerorganisatie van een Huis van het Kind, bezighouden.

De 11 pedagogische visies zullen druppelsgewijs online verschijnen, elke maand eentje. De eerste is Micha de Winter, zijn pedagogische ideeën zijn vrij direct toepasbaar op Huizen van het Kind. Daarna volgen nog tien andere mannen en vrouwen, uit het verleden of vandaag. Stuk voor stuk kunnen ze je inspireren om voor jouw Huis van het Kind een visie op te bouwen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van EXPOO, dan ben je meteen op de hoogte wanneer de volgende pedagoog verschijnt! We wensen je alvast veel inspiratie en leesplezier.

Lees hier de bijdrage over de eerste pedagogische visie van Micha de Winter