De KU Leuven zoekt 10 - 16 jarigen en hun ouders: GEEF JE MENING EN WIN LEUKE PRIJZEN!

  • 4 januari 2016

FAME: Familie en Media studie.

Kijken jullie samen naar televisie? Wordt de computer vaak gebruikt? We kan er het beste met nieuwe media omgaan? Hoe verloopt de communicatie in jullie gezin?

De KU Leuven zoekt 10 - 16 jarigen en hun ouders: GEEF JE MENING EN WIN LEUKE PRIJZEN!

Wat? De KU Leuven voert momenteel een onderzoek uit met als doelstelling een beter begrip van de verschillende media, technologie en communicatieprocessen in het leven van kinderen, jongeren en hun familie. De vragenlijst gaat daarom over het mediagebruik en communicatieprocessen van u en uw kinderen. U kan hier bovendien verschillende prijzen mee winnen zoals duo filmtickets van Kinepolis of verschillende waardebonnen bij o.a. Bol.com (t.w.v. €10) mee winnen.

Waarom? Via dit onderzoek willen we een beter beeld krijgen van de rol die de media en technologie innemen in de Vlaamse gezinnen en hun communicatieprocessen. Deze informatie willen we in kaart brengen voor o.a. ouders, scholen, psychologen, sociologen, … Deze studie kan echter enkel slagen als zoveel mogelijk mensen deelnemen. Daarom hopen wij van harte dat u even tijd wil vrijmaken voor het invullen van deze vragenlijst.

Hoe? U kan een belangrijke wetenschappelijke bijdrage leveren door onze vragenlijst in te vullen. U kan deelnemen als u zelf een kind heeft tussen 10 en 16 jaar, en als uzelf EN uw kind bereid zijn om de vragenlijst in te vullen. Mogen wij u vragen om Deel 1 zelf in te vullen en deel 2 door uw kind apart te laten invullen? Het invullen duurt ongeveer 25 minuten per deel.
Graag surfen naar deze link.

Medewerking is volledig vrijwillig en kan op elk moment worden stop gezet.

Contact? Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Prof. dr. Jan Van den Bulck (Jan.Vandenbulck@soc.kuleuven.be) en Dra. Sara Nelissen (Sara.Nelissen@soc.kuleuven.be)

Hierbij enkele onderzoeksresultaten.