Corona

Corona had anderhalf jaar lang een grote impact op de hele maatschappij. Wat onthouden we uit deze periode wanneer het gaat om het ondersteunen van kinderen, jongeren en gezinnen ?

Ondersteuning van gezinnen

Wat was/ is het effect van Corona op gezinnen en welke ondersteuning is er nodig ?

Fold-up: jonge kinderen en hun ouders ondersteunen na corona

Op dinsdag 28 september van 10u30 tot 11u30 organiseren we een fold-up meeting.

Kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh deelt kennis en inzichten over de impact van de pandemie op jonge kinderen en hun ouders. Wanneer moet je je zorgen maken, en wat kan je doen als professional?

Info op Groeimee.be

De versoepelingen volgen elkaar snel op. Meer en meer mensen zijn gevaccineerd. Wat als een kind maar moeilijk terug went aan het 'normalere' leven? Of als ouders en kinderen verschillen in mening over het vaccin?

Groeimee.be biedt info op maat van ouders.

Meest recente info over corona-virus

Het agentschap Opgroeien bundelt veelgestelde vragen over de coronacrisis, met de focus op de impact van de maatregelen op gezinnen, kinderen en jongeren. Je vindt er ook antwoorden op vragen over de dienstverlening van Kind en Gezin en Jeugdhulp.

corona

Ondersteuning van kinderen en jongeren

Ook kinderen en jongeren werden zwaar getroffen door de impact van Corona op hun leefwereld. We maakten een overzicht van inzichten en ondersteunend materiaal.

Vlaams beleid

Beslissingen Vlaamse Regering:

Inhoudelijke visies en denkkaders

Vanuit diverse organisaties en denkkaders wordt informatie en pedagogische visies neergeschreven.  We verzamelen deze inzichten  hier.

Sociaal.net bundelde tientallen bijdragen over de impact van corona in een dossier.
Ook de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) is een interessante informatiebron.