EXPOO congres 2018

Op het 11de EXPOO congres op 4 december 2018 bouwen we samen verder aan de Huizen van het Kind, als open Huizen waar alle gezinnen een plaats en een stem krijgen!

  • Een congres dat zuurstof wil geven aan de netwerken want meer welzijn vraagt meer bruggen tussen alle levensdomeinen
     
  • Een congres dat mee architect wil zijn voor Huizen die aansluiten bij de gezinnen van vandaag en morgen
     
  • Een congres dat wil nadenken over kansen voor gezinnen om mee te mogen, kunnen en willen vormgeven aan deze laagdrempelige basisvoorzieningen

Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.

Dagprogramma

Na de plenaire start van het congres kiest elke deelnemer drie maal een deellezing of deelsessie, telkens gelinkt aan een levensdomein rond opvoeden en opgroeien én aan een congreskamer. Zo stel je een programma op maat samen.

Dwaal even mee door de kamers van het congres...

De Huizen van het Kind met alle partners zijn een betekenisvolle rol gaan spelen bij het lokaal beleid en de gezinnen. 

We willen ze verder uitbouwen als laagdrempelige en sterke basisvoorzieningen. Huizen van en voor de gezinnen, waar ondersteuning op maat vorm krijgt door een geïntegreerde aanpak, met oog voor alle levensdomeinen die met opvoeden en opgroeien te maken hebben. En waar de stem van de gezinnen weerklank vindt in de werking.

Vanuit dit streven leidt het congres je rond in drie kamers van de (virtuele) Huizen, die telkens een dynamische broedplaats zijn rond een specifiek element:
•    Verbindend samenwerken en geïntegreerd werken
•    Impact en meerwaarde
•    Participatie en proportioneel universalisme 

Elke kamer biedt een mix van theoretische kaders en inspirerende praktijkverhalen. Er is ook plaats voor kenniscreatie: samen uitzoeken wat werkt, samen reflecteren over lopende trajecten en ‘lessons learned’.

De deelsessies leggen telkens de focus op één van de drie kamers. Ontdek welke bril jij wil opzetten!

Onze sprekers

Deze sprekers brengen hun verhaal op het EXPOO congres

Praktisch

Het gloednieuwe en transparante Herman Teirlinckgebouw, op wandelafstand van station Brussel-Noord, biedt alvast ook letterlijk ruimte en licht voor dit boeiend congres!

herman teirlinck

 

 

EXPOO nodigt uit...
Breng je deur mee naar het congres!

Al die Huizen van het Kind, al die partnerorganisaties waar gezinnen binnenstappen: dat zijn heel veel verschillende deuren. Breng je uitgeprinte foto mee van jouw deur en creëer samen met alle deelnemers de grootste deurenfotocollectie op het congres. Een onschuldige hand verwent vijf inzendingen met een mooie prijs.

Het EXPOO team oefent alvast hard om de congresdeuren met veel zwier voor jullie open te houden!

congres deur