Challenge Day België

door Vincent Méclot, Sven Gielen en Kim Schrooten


Challenge Day is een concept van één dag en richt zich op jongeren tussen 14 en 21 en volwassenen. Door te ontdekken dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze verschillen, ontstaat er een diepe connectie. Challenge Day is een dag vol beweging, spelletjes, praatrondes en emotie waarin er sterk rond bewustzijn, gelijkheid en herkenbaarheid wordt gewerkt. Daardoor ontstaat op natuurlijke wijze respect en betrokkenheid. Het is een dag waarin deelnemers de kans krijgen elkaar écht te leren kennen, om te laten zien wie zij zelf zijn en te ontdekken wie de andere deelnemers werkelijk zijn.

Een Challenge Day creëert een krachtige en solidaire omgeving. Tijdens deze verbindende dag ervaren deelnemers aan den lijve dat ze meer gemeenschappelijk hebben dan dat ze verschillen. Dat resulteert in een veilig gevoel en saamhorigheid, tussen de jongeren onderling én met volwassenen, en leidt onmiddellijk tot een positiever klimaat in het algemeen.

Link en opportuniteiten voor je Huis van het Kind

Challenge Day is een non-profit organisatie die mensen helpt met elkaar te verbinden door middel van krachtige workshopprogramma’s. Onze programma’s inspireren jongeren en gemeenschappen om de verandering te zijn die zij willen zien in de wereld, en dagen anderen uit om hetzelfde te doen. Het interactieve Challenge Day programma biedt tieners en volwassenen tools om muren af te breken en inspireert deelnemers met onderdelen waarbij aanvaarding, liefde en respect centraal staan. Challenge Day programma’s stimuleren het gevoel van eigenwaarde en verminderen de aanvaardbaarheid van pesten, onderdrukking en andere vormen van geweld.

Waarom kan deze deelsessie inspirerend zijn voor jou?

Het programma pakt vooroordelen aan en problemen zoals pesten, geweld, buitensluiting, intolerantie en intimidatie door het creëren van meer verbinding tussen mensen.

 

Contact

Vzw Challenge Day België - Sint jacobsmarkt 97/1 - 2000 Antwerpen

Focus van deze deelsessie

Levensdomein

levensdomein geestelijk welbevinden

Kamer

congres kamer samenwerken
Challenge Day