Boekstart voor élk kind in élke gemeente vanaf 2018

  • 6 juni 2017

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft aangekondigd dat hij vanaf 2018 Boekstart over heel Vlaanderen en Brussel wil uitrollen. Voor steden en gemeenten die willen meedoen, wordt het zo veel beter haalbaar om in te stappen. Boekstart voor élk kind, dat is het streven!
Hij zegt hierover: “Ik wil dit succesvolle project nu uitbreiden naar heel Vlaanderen om baby’s en peuters op die zeer jonge leeftijd te leren wennen aan boeken en te leren houden van voorlezen. En, later ook zelf lezen.”

Boekstart bestaat al 10 jaar (voorheen onder de naam 'Boekbaby's) en loopt op dit moment in 122 steden en gemeenten. Ouders die met hun kinderen naar het consultatiebureau gaan, krijgen op 6 maanden een eerste babypakket met twee boekjes en info over de bibliotheek. Op 15 maanden krijgen ze van de bibliotheek een uitnodiging om het peuterpakket af te halen. Op die manier worden gezinnen van jongs af gestimuleerd om met boeken en lezen bezig te zijn.

Iedereen Leest zal de komende maanden - samen met Kind en Gezin, de bibliotheken en andere partners - de praktische uitwerking verder bekijken

Meer info? www.boekstart.be of www.iedereenleest.be