Feest in het Huis van het Kind Hasselt - 27 april 2016

Gisterenavond was het feest in het Huis van het Kind Hasselt: we vierden tijdens onze algemene vergadering de eerste verjaardag van het Huis van het Kind Hasselt.

Goed een jaar geleden schoten we uit de startblokken met onze eerste officiële algemene vergadering. We stelden toen onze engagementsverklaring voor en vertelden fier dat we met 14 organisaties samen aan het Huis van het Kind Hasselt wilden bouwen.

En zoals er bij verjaardagen standaard gezucht wordt “wat gaat het allemaal snel, wat vliegt de tijd!” is dat ook nu het gevoel. Dat eerste jaar Huis van het Kind Hasselt is voorbijgevlogen. Daarom keken we eens achterom.

Het leuke aan zo’n terugblik is dat je ook eens in kaart probeert te brengen wat je allemaal al gedaan hebt. We zijn immers meestal heel erg gefocust op de toekomst, op alle to do’s die er nog op ons lijstje staan, op nieuwe projecten, nieuwe acties, nieuwe initiatieven.

Het is echter heel zinvol om af en toe eens terug te kijken, om even stil te staan bij wat we al gerealiseerd hebben. In een groot samenwerkingsverband zoals het Huis van het Kind Hasselt is, zorgt dit voor heel wat leuke inzichten.

  • We hebben al hard gewerkt! Als je op een rijtje zet wat er allemaal gebeurd is, dan blijkt dat ineens best wel indrukwekkend te zijn. En hoe tof is het om dat in ‘the picture’ te zetten! Met succesverhalen, met een overzicht van acties en initiatieven, …
  • Samenwerken lukt! We hebben intussen in het Huis van het Kind Hasselt 36 partners en diensten. We zijn hier heel fier over maar het is niet altijd gemakkelijk om ze allemaal op de hoogte te houden van elkaars werkingen, van wie waar mee bezig is, van wat iedereen doet, …. Daar zijn we nog maar net gestart met een aantal oefeningen. We hebben echter wel al ontdekt dat samenwerken vanuit het Huis van het Kind het afgelopen jaar gelukt is! Hoe mooie dingen er gebeuren dankzij het netwerk, ik word telkens stil bij de verhalen.
  • Het Huis van het Kind Hasselt heeft draagvlak bij de partners! We maakten een filmpje rond 1 jaar Huis van het Kind Hasselt samen met de partners. En als je dan hoort hoe zij vertellen over de succesverhalen van het Huis van het Kind Hasselt, dan weet je “hier doen we het voor”.

Voor 2016 staan er nog een aantal uitdagingen op ons te wachten. Waaronder de verdere uitbouw van ons digitale communicatiesysteem Sharepoint, hopelijk een fysieke locatie, een focus op gebruikersparticipatie, …. We kunnen deze uitdagingen samen aan, want we weten dat iedereen zijn rol hierin wil opnemen, dat iedereen gelooft in de kracht van samenwerken, dat iedereen stap voor stap dit dagdagelijks wil realiseren.

Zoals een Keniaans spreekwoord zegt:

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen!”

En dat gaat helemaal op voor het Huis van het Kind Hasselt!

Brigitte Minsen, 27/4/2016

Voeg een nieuwe reactie toe

7 + 7 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.
Huis van het Kind Hasselt

Brigitte Minsen - Huis van het Kind Hasselt

Stad Hasselt
Groenplein 1
3500 Hasselt
tel: 011/23 94 48
gsm: 0493/09 48 13