Radio EXPOO

Radio EXPOO werd geboren in coronatijden, om ook in de periode van afstand houden op zoek te gaan naar verbinding en inspiratie. Door de vele enthousiaste reacties besloten we om ook in 2021 verder te gaan met de radio. We wisselen Radio EXPOO en onze fold-ups af, en zenden dus tot aan de zomervakantie 3 keer uit. We zijn jullie ideale lunchmaatje tussen 12 en 13 uur op:

  • vrijdag 23 april: Samenwerken om aanstaande ouders te ondersteunen

Een kind krijgen, het betekent een grote verandering. Aanstaande ouders krijgen heel wat informatie over het medische deel van de zwangerschap en bevalling. Maar ook mentaal is het een hele switch. Van partners naar ouders. Een nieuwe rol erbij. Nadenken over ouderschap en opvoeding. In deze fase van het leven maken heel wat hulpverleners en ondersteuners hun opwachting in gezinnen. Hoe kunnen deze professionals samenwerken om (aanstaande) ouders beter te ondersteunen? Daar hebben we het over met centrale gast Katrien Beeckman (onder voorbehoud). 

Ook deze uitzending delen organisaties hun inspirerende verhalen. Luister naar Mireille van ECK De Wieg, over hoe de organisaties in het perinatale netwerk in Noord-West-Vlaanderen acties ondernamen naar aanleiding van de lage borstvoedingscijfers in de regio. Het POWER project in Balen-Dessel-Mol-Retie wil gezinsarmoede bestrijden vanaf de prille zwangerschap. Ook zij doen hun verhaal. 

  • vrijdag 21 mei: Week van de Groeilamp

Elke uitzending nodigen we een centrale gast uit in de studio rond een thema. Daarnaast gaan we ook in gesprek met elk van jullie, vanuit jullie ervaringen, vragen, bevindingen in het werkveld én dit in combinatie met een de gepaste muziek.

Welkom op Radio EXPOO

Luister hier naar Radio EXPOO

Logo radio expoo def.jpg

Logo-Expoo-in-kader.jpg

Goe bezig!

Wie verdient voor jou de 'Pluim van de Week'?

Ken jij een collega of een collega-organisatie die actief is rond de thema's van dit najaar, en deze pluim verdient voor hun inspanningen, laat het ons weten! Misschien ontvangen zij deze 'mooie pluim' tijdens de uitzending van Radio EXPOO.