Events en uitwisselingsdagen

EXPOO organiseert jaarlijks events, uitwisselings- en inspiratiemomenten en een congres om organisaties te inspireren, te ondersteunen en te verbinden. Je vindt op deze pagina een overzicht van al deze activteiten die op de agenda staan.

Congres

Op 3 december 2021 geven we de aftrap van het eerste Opgroeien congres powered by EXPOO! We verdiepen ons in het thema 'ouderschap, opvoeden en opgroeien in een wereld in verandering'. 

Die dag plannen we een boeiende dag, waarbij 150 deelnemers live en 500 (of meer) deelnemers online kunnen genieten van een gevarieerd programma. Een keynote door Bruno Vanobbergen, het wetenschapscafé over het belevingsonderzoek bij ouders en zeer diverse live en online deelsessies.

We vervolgen de week nadien met een Gluren-bij-de-buren-dag op 6 december, een werktafel rond migratie en de voorstelling van het internationale IAS project op 7 december, en een bezoek aan de Roma tentoonstelling in Antwerpen en een speciale Radio EXPOO uitzending op 9 december.

Centrale vragen hierbij zijn:

Hoe sluit een geïntegreerd gezinsbeleid aan bij de verschillende contexten waarin kinderen opgroeien en ouders opvoeden?

Hoe creëren laagdrempelige basisvoorzieningen verbinding, formeel en informeel? 

Hoe maken we van opvoeden en opgroeien een gedeelde verantwoordelijkheid?