Bijleren over opvoedingsondersteuning

Op deze pagina vind je een overzicht van vormingen, trainingen, netwerkbijeenkomsten en congressen die voor actoren uit het werkveld gezinsondersteuning interessant kunnen zijn.

Radio EXPOO

Radio EXPOO, daar hangt kennis-maken in de lucht! 
Tweewekelijks maken we een uur radio voor professionals. Luchtig, inspirerend en glashelder. Elke uitzending nodigen we een centrale gast (virtueel) uit in de studio rond een thema. Daarnaast gaan we ook in gesprek met elk van jullie, vanuit jullie ervaringen, vragen, bevindingen in het werkveld én dit in combinatie met een de gepaste muziek.

Vormingen en trainingen

EXPOO ontwikkelt in samenwerking met partners een aanbod aan vorming en training over opvoedingsondersteuning en aanverwante thema's. Dit aanbod is bedoeld voor praktijkwerkers, vrijwilligers, beleidsactoren, ...

Online leren

Vanop je werkplek bijleren over opvoedingsondersteuning? Dat kan via de online leermodules die EXPOO ontwikkelt.

Activiteitenagenda

Vind een volledige agenda van alle activiteiten voor professionals en vrijwilligers op sociaal.net. 
Heb je zelf een activiteit die je graag wil delen, maak deze dan ook bekend via de agenda van sociaal.net.

Virtuele thematische netwerken

EXPOO brengt actoren opvoedingsondersteuning samen, zodat iedereen kan leren van elkaar. Op dit moment zijn er vier thematische netwerken: rond opvoedingsondersteuning, ontmoeting, Huizen van het Kind en steun aan ouders van jongeren.

Internationale uitwisseling

Samen met partners stimuleert EXPOO internationale uitwisseling en leren

Voorbije congressen

Jaarlijks organiseert EXPOO een congres ter ondersteuning bij de uitbouw van  werkingen op vlak van opvoedings- en gezinsondersteuning.

Hier vind je alle verslagen van de voorbije edities van het Vlaams Congres Opvoedingsondersteuning

Groeimee.be kalender

Activiteiten gericht naar ouders en opvoedings- verantwoordelijken vind je terug op Groeimee.be. Je kan jouw activiteiten voor ouders ook invoeren op de Groeimee.be kalender.